Hamilelik döneminde tüketilebilecek tatlılar

featured
service

Pasta Şefi Didar Yanar hamilelik döneminde tüketilebilecek tatlılar hakkında bilgiler verdi.

Keşan Postası (EDİRNE İGFA)- Her annenin bir aşerma döneminden geçtiğini söyleten Didar Yanar, “Uzmanlara göre aşerilen besin sağlığa zararlı olmadıkça o tatlının yenmezi tavsiye edilir. Böylece yeme dürtüsü giderilmiş olacaktır. Fakat burada önemli olan nokta aşırı şeker ve karbonhidrat barındıran yiyeceklerden ne kadar tüketilmesi gerektiğidir” dedi. 

Yanar, “Aşerme haricinde aşırı şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketmenin anne ve bebeğe bir faydası yoktur. Bu tür gıdalar annenin kilo almasına ve şeker hastası ise olumsuz bir hal almasına sebep olabilir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli. Bu tür tatlılar vitamin açısından daha kuvvetli tatlılardır.  

Fazla tatlı tüketmek annede kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olur. İnsülin hormonun salgılanmasının artması kısa sürede daha çok acıkmanıza neden olur. Bu durum gestasyonel diyabet veya kalıcı şeker hastalığına zemin hazırlar. Hamilelik döneminde içinde yulaf ezmesi, badem, bal, kuru üzüm, kayısı, ceviz, hindistan cevizi ve tahin olan ‘Granola’  tatlısını ve içinde muz, yulaf ezmesi ve kakao bulunan ‘Yulaflı Kurabiye’ tatlısı tüketilebilir” ifadelerini kullandı. 

Hamilelik döneminde tüketilebilecek tatlılar