Halkbank kredilerini 1 trilyon TL’nin üzerine taşıdı

featured
service

Yılın üçüncü çeyreği sonunda toplam kredilerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artırarak 1 trilyon TL’nin üzerine taşıyan Halkbank’ın aktif büyüklüğü aynı dönemde yüzde 68,7 artışla 1,2 trilyon TL’yi aştı.

İSTANBUL (İGFA) – Bankanın, KOBİ kredilerinin bireysel krediler hariç nakdi krediler içindeki payı yüzde 51 olarak gerçekleşti. Halkbank, KOBİ kredileri alanında ise; yüzde 18 pazar payına sahip oldu. Yaz aylarını da kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomiye hâkim olan istikrarlı görünümün yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan “Ülkemizin, Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mevcut işletmelerin rekabet gücünü artırdığı ve umut vadeden yeni girişimlerin uygun koşullarda geliştiği bir koşulda girmesi, en büyük hedefimizdir” dedi.

Halkbank yılın ilk 9 ayı sonunda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam kredilerini yüzde 70 artışla 1 trilyon TL’nin üzerine, toplam mevduatını yüzde 69,4 artışla 906 milyar TL’ye taşıdı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Bu dönemde Bankanın Aktif büyüklüğü ise 1,2 trilyon TL’yi aştı. Dünyada başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere olağanüstü şartların hâkim olduğu bu süreçte yurtiçinde ekonomiye hâkim olmaya başlayan istikrarlı görünümÜ yılın son çeyreğine de taşınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Halkbank kredilerini 1 trilyon TL’nin üzerine taşıdı