Hafız Mahir Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda çalışmalara başlandı

featured
service

Akyurt’ta TOKİ yolu üzerinde yapılacak olan Kur’an Kursu, müftülük hizmet binası ve cami projesinin inşaatında hafriyat çalışmalarına başlandı.

Akyurt Kaymakamı Metin Selçuk, Akyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirel, Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, Akyurt Müftüsü Adem Yıldız, Akyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Refah ve Akyurt Ziraat Odası Başkanı Satılmış Kartal’ın katılımıyla Hafız Mahir Erkek Yatılı Kur’an Kursu alanında hafriyat çalışmaları öncesinde dualar edildi.

AKYURT’UN İLK ERKEK YATILI KUR’AN KURSU
Yapılacak olan proje hakkında bilgi veren Akyurt Müftüsü Adem Yıldız, 5 bin 750 metrekare arsa üzerine 800 metrekarelik alana sahip yapı inşaa edileceğini söyledi. Yıldız, “5 kat inşaa edilek ve 10 derslikli 120 yatak kapasiteli Yatılı Erkek Kur’an Kursu olacak. Öğrencilerimizin talebi olan hafızlık ihtiyacı inşallah bu proje kapsamında Akyurt’umuzda gerçekleşecek. İlk yatılı Erkek Kur’an Kursu olacak. Hafız Mahir Kız Yatılı Kur’an Kursu devam ediyor, burası da Hafız Mahir Erkek Yatılı Kur’an Kursu olarak Akyurt’umuza ve civar memleketten gelen çocuklarımıza hizmet edecek inşallah” diye konuştu.

“BAĞIŞLARLA TAMAMLANACAK”
Bağışlar ve Akyurt Belediyesi’nin katkıları ile yapının tamamlanacağını dile getiren Yıldız, “Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz ama tamamıyla bağışlarla yürütülecek. Belediyemizin ve hayırseverlerin katkılarıyla burada her bir kardeşimizin emeği olacak inşallah. Bu anlamda hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul eylesin” dedi.

Hayırseverler Akyurt Müftülük Sitesi Yatılı Erkek Kuran Kursu ve Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Ziraat Bankası Akyurt Şubesi TR46 0001 0012 7397 6212 2650 01 nolu hesabına bağışta bulunabilecek.

Hafız Mahir Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda çalışmalara başlandı