GÜNSEL’den Kıta Avrupası’na ilk adım

featured
service

KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL ilk modeli B9 ile Londra’da görücüye çıktı.

KKTC (İGFA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geliştirilen yüzde 100 elektrikli otomobil markası GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile katıldığı elektrikli otomobil fuarı “London EV Show”, Londra’da başladı. GÜNSEL, 16 Aralık’a kadar devam edecek London EV Show’la Kıta Avrupasına ilk adımını da atmış oldu.

18-21 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı’na katılarak ilk kez Kıbrıs dışına çıkan GÜNSEL B9, London EV Show’la, seri üretim öncesinde dünya otomotiv piyasasında vitrine çıkmış oldu.

GÜNSEL’i seri üretime hazır hale getirmek için 250 tasarımcı, mühendis ve tekniker çalışmalarına devam ediyor. Ürettiği kalp kırmızısı, ada mavisi, kumsal sarısı, gökyüzü mavisi, taş grisi prototipleri ile son bir yılda 2 binin üzerinde test sürüşü yapılan GÜNSEL, 2022’nin sonunda seri üretime başlayarak 2027’de 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, KKTC’nin bayrağını dünya devlerinin arasında dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Günsel, GÜNSEL’in London EV Show’da dünya vitrinine çıkması, ülkemiz adına tarihi bir an olarak değerlendirdi.  

GÜNSEL’den Kıta Avrupası’na ilk adım