Güney Ege’nin kurumsallaşma haritası çıktı

featured
service

GEKA, Güney Ege’nin kurumsallaşma ve dijitalleşme haritasını çıkardı.

DENİZLİ (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA; Aydın, Denizli ve Muğla’daki tekstil ve giyim ürünleri, makine ve teçhizat ile gıda ürünleri imalatı sektörlerine yönelik “Kurumsallaşma ve Dijitalleşme Mevcut Durum Analizi”çalışmasına imza attı. 

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan konuya yönelik yaptığı açıklamada, küresel düzeyde rekabet edebilirliğimizi artırmak, teknolojik ilerleme ile iktisadi büyümeyi sağlamak ve hayatımızı kolaylaştırmak amacıyla ulusal düzeyde belirlenen politika ve yatırımları Güney Ege Kalkınma Ajansı olarak bölgesel düzeyde ilerletmek istediklerini söyledi.

Ajansın 2021-2023 dönemini kapsayan ‘İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı’kapsamında hazırlanan analiz ile söz konusu sektörlerin mevcut durumu ortaya konduğunu ifade eden Akdoğan, “Analiz Aydın, Denizli, Muğla’da tekstil ve giyim ürünleri, makine ve teçhizat, gıda ürünleri imalatı vb. öne çıkan sektörlerde dijital ve kurumsal dönüşümün sağlanarak gelir ve karlılık düzeyinin artırılması amacıyla yürüttüğümüz ‘İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm Sonuç Odaklı Programı’nın ilk adımıdır. Analizdenelde edilen bilgiler Ajansımızın önümüzdeki dönem için dijitalleşme ve kurumsallaşma alanındaki faaliyetlerine ve desteklerine ışık tutacak, diğer karar alıcılara da rehberlik edecektir” diye konuştu.

Araştırma kapsamındaki işletmelerin yüzde 68’i Denizli ilinde, yüzde 26’sı Aydın’da ve yüzde 6’sı Muğla’dadır. Tekstil ürünleri imalatı sektöründeki işletmelerle yapılan anketlerin yüzde 95’i Denizli ilinde, gıda ürünleri imalatı sektöründeki işletmelerle yapılan anketlerin yüzde 53’ü Aydın’da yapıldı.

Haritayı incelemek isteyen paydaşlar https://geka.gov.tr/gekaftp/dijitallesme.pdf linkini ziyaret edebilirler.

Güney Ege'nin kurumsallaşma haritası çıktı 1

Güney Ege’nin kurumsallaşma haritası çıktı