Gübre fiyatlarında indirim!

featured
service

Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı regüle eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin yanında olduğunu ve ülkenin gıda güvenliğine verdiği önemi göstermek üzere kimyevi gübrelerde ton başına 1.100 TL’ye varan indirim yaptı.

ANKARA (İGFA) – Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, döviz kurlarında geçtiğimiz haftalarda yaşanan artışları iştiraki GÜBRETAŞ aracılığıyla gübre fiyatlarına aynı oranda yansıtmayarak piyasayı çiftçi lehine regüle etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kur Korumalı TL Mevduatı” açıklaması öncesinde piyasaya göre ton başına 3 bin 800 TL’ye varan avantajlı fiyatlar oluşurken, söz konusu durum, döviz kurlarındaki düşüş trendiyle birlikte piyasanın gübre fiyatlarını indirmesinde de en önemli etken oldu.

KİMYEVİ GÜBREDE 1.100 TL İNDİRİM

Tarım Kredi Kooperatifleri’nden yapılan yazılı açıklamada, 158 yıllık tecrübesinden aldığı güçle Anadolu’nun her köşesinde çiftçi ile dirsek temasını sürdürürken, Merkez ve 17 bölge birliği, bin 615 kooperatif, 200 hizmet bürosu, her biri kendi sektöründe öncü 19 şirketi ve 800 binden fazla ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olarak faaliyetlerine devam ettiğinin altı çizildi.

Gübre fiyatlarındaki artışlara karşı piyasayı regüle eden Tarım Kredi Kooperatifleri, ülkenin gıda güvenliğine verdiği önemi ve çiftçilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. 25 Aralık itibariyle kimyevi gübrelerde ton başına 1.100 TL’ye varan, yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ise ortalama yüzde 20 oranında indirim yapıldığını açıklayan kooperatif, “Bu indirimli fiyatlarla çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesi, tarımda verimliliğin ve kalitenin arttırılarak tarımsal üretimin sürdürülebilmesi hedeflendi” denildi.

 

Gübre fiyatlarında indirim!