Gözler 1 Eylül'de açıklanacak rakamda…

featured
service
Gözler 1 Eylül'de açıklanacak rakamda... 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İkinci çeyreği ciddi büyümeyle kapatacağız” açıklaması gözleri 1 Eylül’de açıklanacak verilere çevirdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; şirketlerin ve özel bankaların açıklanan ilk yarı bilançoları büyüme beklentisini artırdı.

ŞİRKET VE BANKA BİLANÇOLARI BEKLENTİYİ ARTIRDI

Türkiye’nin ikinci çeyrek büyüme verileri 1 Eylül’de açıklanacak. O rakam açıklanmadan hemen önce sanayi şirketlerinin ilk yarı bilançoları ortaya çıktı. O bilançolar, ikinci çeyrek büyüme verisinin yüzde 20’lerde çıkabileceği beklentisi oluşturdu.

BÜYÜME RAKAMI NE OLACAK?

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdü. Gözler 1 Eylül’de açıklanacak ikinci çeyrek rakamına çevrildi. Büyüme rakamının öncü göstergesi olan sanayi şirketlerinin ve özel bankaların ilk yarı bilançoları da yayınlanıyor. O bilançolar “olumlu” değerlendiriliyor. Piyasalarda ilk çeyrekte yakalanan yüzde 7’lik büyümenin ikinci çeyrekte yüzde 20’lere çıkması beklentisi var. Ayrıca son iki haftada hisse senetlerindeki alımların 248 milyon dolar seviyesine çıkmasının da önemli bir veri olduğu değerlendiriliyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye ilişkin büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etmesi de bu beklentinin somutlaştığı yorumlarına neden oluyor. İşte bütün bu gelişmelerin ve beklentilerin ardından gözler 1 Eylül’de açıklanacak büyüme verisine çevrildi.

Gözler 1 Eylül'de açıklanacak rakamda…