Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda İngilizce eğitim heyecanı

featured
service

Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu eTwinning projeleri ile göz dolduruyor. İlkokul öğrencilerini birbirinden farklı eğitim modelleri ile buluşturan Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu öğretmen ve idarecileri, eTwinning projelerini adeta çocuklar için fırsata çevirdi.

BURSA İGFA- Bursa’nın Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda eTwinning projeleri kapsamında öğrenciler yeni bir heyecan yaşıyor. Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Müdürü Metin Akdağ; “Bursa son yıllarda eTwinning projelerine katılım artışı yaşayan bir kent. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün son yıllarda pandemiye rağmen hız kesmediği yurtdışı çalışmalar ve eğitime kazandırdığı AB fonları nedeniyle bizlerde son iki yıldır öğretmenlerimiz ile çeşitli projelere imza atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiğimiz, “benimle oyun oynar mısın?” projesi Bursa’da çok ses getirmişti. Şimdide 8 okul ile birlikte ortak gerçekleştirdiğimiz eTwinning projesi kapsamında öğrencilerimize İngilizce öğretiyoruz. İlkokul sıralarında İngilizce öğrenen çocuklarımız geleceğe daha güvenli ve donanımlı hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz İngilizce öğrenirken, proje ortağı yabancı öğrencilere Türkçe ve Türk kültürünü öğretmenleri desteği ile öğretiyorlar” dedi.

Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda İngilizce eğitim heyecanı 1

“KENDİ ÇOCUKLARIMIZ GİBİ YETİŞTİRİYORUZ”

Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu eTwinning projeleri kapsamında son gerçekleştirilen proje; “MY CARTOON HERO” “Benim çizgi film kahramanım” projesi. İlkokul çocuklarına çizgi film karakterlerinin 1 günlük yaşamını İngilizce olarak yaşatan öğretmenler, çocuklardan ve ailelerden pozitif dönüş aldıklarını ifade ediyor.

Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu “MY CARTOON HERO” “Benim çizgi film kahramanım” eTwinning proje sorumlusu Hale Yılmaz Tuna; “Öğrencilerine kendi çocukları gibi bağlı bir okuluz. Öğretmen arkadaşlarımızın çoğunun çocukluklarında yaşayamadıkları fırsatlar günümüz çağında mümkün. “MY CARTOON HERO” “Benim çizgi film kahramanım” projesi ile bizler öğrencilerimize 1 gün boyunca farklı bir hayat hediye ediyoruz. Öğrencilerimiz seçtikleri çizgi film kahramanının etkinlik ve aktivitelerini gündelik hayat içerisindeki yaşantılarına aktarıyorlar. Proje ortağı okullarımızdan birisi Çek Cumhuriyeti’nde bir ilkokul olmakla birlikte bizim dışımızda projede olan diğer 6 ilkokul sırasıyla, İstanbul, Eskişehir, Kars ve Diyarbakır illerindeki okullar. Türkiye’nin birçok yerindeki kültür bütünlüğü ve yine Çek halkının kültürel özelliklerini proje kapsamında hep birlikte öğrenmiş oluyoruz. Örneğin Kars’ta kar tatili yapılırken, biz Bursa’da baharın keyfini çıkarıyoruz.

Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda İngilizce eğitim heyecanı 2

Diyarbakır, Kars ve İstanbul gastronomi kültürü ile Bursa ve Eskişehir arasında lezzet farklılıkları var. Çek Cumhuriyeti proje kapsamında Paskalya tatili geçirdi. Yine proje ortağı okulların olduğu bölgelerdeki dil bilgisi, şive, halk oyunları ve yöresel kıyafetler gibi birçok karşılıklı paylaşım öğrencilerimize katma değer katıyor. Çek Cumhuriyeti öğrencileri ile İngilizce konuşurken aynı zamanda onlara Türkçe ve Türk kültürü aşılıyoruz. Dünya’nın Türkçe öğrenmesi hususunda “MY CARTOON HERO” “Benim çizgi film kahramanım” projesi bize güç katan bir eTwinning çalışması diyebilirim. Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu öğretmenleri ve idarecileri olarak eTwinning projeleri sayesinde hem öğrencilerimize hem ailelere hem de ülkemize pozitif katma değerler üretiyoruz” dedi.

Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda İngilizce eğitim heyecanı 3

9 MAYIS ETWİNNİG GÜNÜNDE DÜNYAYA AÇILDILAR 

9 Mayıs’ın eTwinning günü olduğunun ifade eden Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Müdürü Metin Akdağ; “eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak. Kısacası; Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler ve benzerlerine yönelik bir platform. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda çok kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bursa başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde en güçlü eTwinning projeleri Osmangazi ilçemizde gerçekleşiyor. Bu konuda başarılı bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna sahip olduğumuz için kendimiz şanslı hissediyoruz. Bu yıl 9 Mayıs’ın eTwinning gününde bir farkındalığa imza atarak “MY CARTOON HERO” “Benim çizgi film kahramanım” projesinin basın duyurusunu gerçekleştirdik. İngilizce öğrenen çocuklar kadar proje ortağı olan okullarımızdaki öğrencilerinde Türkçe öğrendiği verimli bir eğitim modeli üzerinde Avrupa düzeyinde başarı sergilemekten şahsım ve öğretmen arkadaşlarımız olarak gurur duyuyoruz” dedi. 

Göksu Şafak Şahin İlkokulu’nda İngilizce eğitim heyecanı