Göçmen Dostu Şehirler için sonuç toplantısı yapıldı

featured
service
Göçmen Dostu Şehirler için sonuç toplantısı yapıldı 1

Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve Aydın Valiliği’nin ortak olarak yer aldığı “Immigrant Friendly Cities” (Göçmen Dostu Şehirler) Projesi Sonuç Paylaşım toplantısı yapıldı.

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)  – Aydın’da ikamet eden farklı milletlerden 65 göçmen vatandaş ile, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 35 yönetici ve çalışanın katıldığı toplantı iki gün sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi stratejik ortaklıklar programı kapsamında 2018 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje, Türkiye, Avrupa Birliği üyesi İtalya, Almanya, İsveç, Norveç ve Yunanistan işbirliği ile gerçekleştirildi.

Tamamlanan projede göçmenlerin ev sahibi toplumla tanışmasına yardımcı olmak, hak ve yükümlülükleri konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak, bulunduğu şehirde uyum ve iletişim ihtiyaçları giderildi.
Bu kapsamda projenin tanıtıldığı bir web sitesi, yabancılarla çalışmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik 7 dile hizmet veren Kitlesel Çevrimiçi Açık Kursları (MOOC) geliştirildi. Proje ile aynı ismi taşıyan, 8 dilde bir mobil uygulama da hizmete sunuldu.

Göçmen Dostu Şehirler için sonuç toplantısı yapıldı