Gaziantep’te MUSEM kapılarını açıyor

featured
service
Gaziantep'te MUSEM kapılarını açıyor 1

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu MUSEM Akademi, Gaziantep’in hem bin yıllık gastronomi geleneğini öğrenmenin hem de nitelikli meslek edinme fırsatının yeni kapılarını açacak.

GAZİANTEP (İGFA) – Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep’in dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda mutfak sanatlarına ve aşçılık mesleğine yaratıcı, profesyonel ve disiplinli yaklaşımlar geliştiren Büyükşehir Belediyesi, geleneksel lezzetlerinin korunması ve özgün halleriyle yaşatılması vizyonunu bir adım daha ileri götürerek; yeni nesiller tarafından, geleneksel yöntem ve ürünlerle, aslına uygun üretilmesine de sahip çıkılması amacıyla Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin yanında “MUSEM Akademi” yi hayata geçiriyor.

16 Eylül’de kapılarını açacak MUSEM Akademi, hem dünya mutfaklarına hem de yerel lezzet notalarına ve reçetelerine hâkim kendi şeflerini yetiştirmeyi amaçlıyor.

Gaziantep’te MUSEM kapılarını açıyor