Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları incelendi

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’ne ilişkin çalışmaları yerinde inceledi, projede gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Şahin, “Dijital sanatın konuşulduğu, aydınlatmanın çok özel çalışıldığı, kimlikli ve bize dair bu kimliği geleceğe taşıdığımız, gençlerimizin bizi ‘Gazi’ yapan ecdatla övündüğü bir meydana çeviriyoruz” diye konuştu.

GAZİANTEP(İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığıyla ortak yürüttüğü yeni Millet Bahçesi için çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki ekip, Millet Bahçesi’nin son durumu hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak için inşaat alanına ziyarette bulundu.

Ziyarette açıklama yapan Başkan Fatma Şahin, Millet Bahçesi’nin “Genç, Çocuk ve Aile Dostu” olacağına vurgu yaparak “Dijital sanatın konuşulduğu, aydınlatmanın çok özel çalışıldığı kimlikli ve bize dair bu kimliği geleceğe taşıdığımız, gençlerimizin bizi ‘Gazi’ yapan ecdatla övündüğü bir meydana çeviriyoruz” dedi.

Şehrin merkezine yeni bir görünüş ve vizyon getirecek Millet Bahçesi Projesi, yeşile verdiği önemle dikkat çekiyor. Toplamda 136 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olan Millet Bahçesi’nin yüzde 93’ü yeşil alandan oluşacak. İçerisinde şehrin kültürünü, yöreselliğini, sergileyecek mekanların yanı sıra, gençlerin aradığı bütün kitapların bulunduğu kütüphanesi, Selçuklu Mimarisi örnek alınarak yapılan camisi ve sosyal donatı alanlarıyla örnek projeler arasında yer alacak.

Projede, sert zeminden uzak olacak, patika yollara ağırlık verilecek. 140-150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaşların daha sağlıklı ve verimli vakit geçirebilmesi sağlanacak. Şehrin araç park sorununu rahatlatacak 2 katlı 800 araçlık yeraltı otoparkı yapılacak.

Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları incelendi