Gaziantep’te kahramanlar için karakalem sergisi

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iş birliğinde Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yıl dönümüne sayılı günler kala “Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergi, 31 Aralık tarihine kadar ziyaretçiler için açık olacak.

GAZİANTEP(İGFA)- Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda, Gaziantep Kulübü katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’nin açılış töreni düzenlendi.

Törende GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Kulübü ve Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu yer aldı.

Ressam Halil Gören’in toplamda 67 eserinin yer aldığı sergide Antep Savunması’nda öne çıkan önemli isimlerin karakalem çalışması ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gören’in 10 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından bir dizi eserlerinin görücüye çıktığı serginin devamı ilerleyen tarihlerde organize edilecek yeni açılışlarla vatandaşla buluşacak.

Gaziantep’te kahramanlar için karakalem sergisi