Gaziantep’te kadın girişimciler ile ‘Meyve Ormanı’ kurulacak

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde kente “Meyve Ormanı” kazandırılması için imzalar atıldı.

GAZİANTEP (İGFA)- Geleceğe daha yaşanır ve yeşil bir Gaziantep bırakmak amacıyla yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi yeni bir çalışmaya imza attı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler ve GSO ortaklığında 18 bin metrekarelik alanda ceviz, badem, incir ile zeytinden oluşan 490 ağaç ile “Meyve Ormanı” için Gaziantep Valiliği Fuaye Alanı’nda protokol imza töreni düzenlendi. Yamaçtepe Mahallesi’nde kurulacak orman Gaziantep Modeli ile kente kazandırılacak.

Protokol imza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, GSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cevdet Akınal katıldı.

Yeni Meyve Ormanı’nın içine Büyükşehir Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nca kurulacak eğitim alanları ve workshoplarda, vatandaşlar ve öğrenciler için ağacın yetişmesi, meyveler ve yapılması gereken bakımları kapsayan alanında uzmanlar tarafından eğitimler verilecek.

 

Gaziantep’te kadın girişimciler ile ‘Meyve Ormanı’ kurulacak