Gaziantep’te Gazi Yarı Maratonu sonuçlandı

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen 3’üncü Gazi Yarı Maratonu sonuçlandı.

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığı, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen 21 kilometrelik Gazi Yarı Maratonu ve 10 kilometrelik Yol Koşusu, renkli görüntüler ve kıyasıya mücadeleyle sona erdi.

Antep Savunması’nda verilen 6 bin 317 şehidin anısına yapılan 21 kilometrelik yarı maratonda genel klasmanda erkekler kategorisinde Ersin Tekal birinci olurken, kadınlarda Fatma Karasu parkur rekorunu kırıp bitiş noktasına gelen ilk atlet oldu.

Ödül töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bütün engellemelere karşı bu şanlı şerefli şerefli tarihten aldığımız ilhamla ikinci yüzyılın destanını yazacağız” vurgusunu yaptı.

İŞTE YARI MARATONUN SONUÇLARI

21 Kilometre Yarı Maraton Erkekler Genel Klasmanda Ersin Tekal birincilik olurken, ikinciliği Hüseyin Can, üçüncülüğü ise Ramazan Baştuğ aldı.

21 Kilometre Yarı Maraton Kadınlar Genel Klasmanda birinci Fatma Karasu, ikinci Esma Aydemir, üçüncü Burcu Suatar oldu.

10 Kilometre Yol Koşusu Erkekler Genel Klasmanda, birinci Süleyman Bekmezci olurken, ikinci Ayetullah Aslanhan, üçüncü Ömer Amaçtan oldu.

10 Kilometre Yol Koşusu Kadınlar Genel Klasmanda, birinci Sümeyye Erol, ikinci Sabriye Güzelyurt, üçüncü olarak da Ezgi Kaya yer aldı.

Gaziantep’te Gazi Yarı Maratonu sonuçlandı