Gaziantep’te 2 bin 245 zeytin ağacı toprakla buluştu

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganı ile başlattığı Yeşil Antep Projesi’nin 23’üncü durağı olan Aydınlar Mahallesi’nde 2 bin 245 zeytin ağacı toprakla buluştu.

GAZİANTEP (İGFA) – Kentin havasını, suyunu, toprağını, koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Gaziantep bırakmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, başlattığı şehir merkezindeki yetişkin ağaç dikimi projesinin 23’üncü durağı Aydınlar Mahallesi oldu. 10 bin 400 metrekare alanda yapılan ağaçlandırma çalışmasında 2 bin 245 zeytin ağacı toprakla buluşturuldu.

Türkmenler Un ile ortak yapılan ağaçlandırma çalışması ile beraber proje kapsamında toplamda şehir merkezinde 180 bin 598 metrekarelik alana fidan dikimi yapıldı.

Ağaç dikim töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni bir yüzyıla girildiğini söyledi. “Hayırda yarışmak bizim medeniyetimizin talimatı” diyen Başkan Şahin, “Gazi şehir, merhamet şehri. Beraberinde sanayi şehri. Valimizin koordinasyonunda eğitim, bilim, sanat ve kültür şehri olmak için de yolumuza devam ediyoruz. Ama aynı zamanda Gazi şehir, akıllı, şampiyon ve yeşil şehir onayının uluslararası alanda alındığı bir şehir oldu. Dünyamızı, insan ile beraber muhafaza edebilsek, sürdürülebilir kalkınmayı başarabilseydik, yaşadığımız sorunların hiçbiri olmayacaktı. Ekosistemimizi o kadar bozuyoruz ki çöle kar yağıyor, Venedik su baskınları ile mücadele ediyor, Antarktika’da buzullar eriyor. Şu anda bile şehrimizde bol kar ve yağmur yağışı olması gerekirken güneşli bir hava var. Bu artık çevreyi yeşillendirelim değil, dünyanın geleceği meselesi. Bu bir zorunluluk” diye konuştu.

Gaziantep’te 2 bin 245 zeytin ağacı toprakla buluştu