Gaziantep Ulanbatur kardeşliği 10 yaşında

featured
service
Gaziantep Ulanbatur kardeşliği 10 yaşında 1

Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur ile kardeş şehir ilişkilerinin 10’uncu yılı dönümü vesilesi ile Gaziantep’te düzenlenen “Moğolistan Çağdaş Sanatçıları Sergisi” nin açılışı yapıldı.

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 28 Moğol sanatçısının eserlerinin yer aldığı “Moğolistan Çağdaş Sanatçıları Sergisi” Gaziantep Sanat Merkezi’nde açıldı.

Açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan katıldı. Sergide tarihi motifleriyle zengin ve çok çeşitli bir sanat geleneğine sahip olan Moğolistan’ın, çağdaş sanat akımlarıyla harmanlanarak oluşan yeni görüşü temsil eden sanatçıların eserleri yer alıyor. Düzenlenen sergi ile Moğolistan’ın çağdaş sanatı ve ülkenin kendisine dair de bir bakış sunması hedefleniyor.    

Serginin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Irak Cumhuriyeti Gaziantep Baş Konsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed ve Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak katıldı. Öte yandan Ulanbatur Belediye Başkanı Dolgorsürengiin Sumyaabazar video mesajı izlenildi. Sumyaabazar kardeş şehir ilişkilerinin önemine ve uzun geçmişime vurgu yaptı.

Gaziantep Ulanbatur kardeşliği 10 yaşında