Gaziantep, sokak hayvanlarına 4,5 ton mama dağıttı

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) kent genelinde hayvanları koruma ve yaşatma adına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına (STK) her ay düzenli olarak yaklaşık 4,5 ton kedi ve köpek maması desteğinde bulunuyor, sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılıyor.

GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı, kentte bulunan Canpati, Çiçeğin Patileri, Cahide Vakfı gibi STK’lar başta olmak üzere gönüllü hayvanseverlere her ay düzenli olarak 15’er kilodan 20 torba kedi-köpek maması dağıtarak ayda yaklaşık 4,5 ton mama desteği veriyor. 

Canpati Derneği Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cansu Karabacak, dernek olarak 4 yıldır faaliyet gösterdiklerine dikkati çekerek, “Sokak hayvanlarının beslenme, barınma, tedavi çalışmalarını yürütüyoruz. Elimizden geldiğince şehrimizdeki hayvanlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şehrin her köşesinden bizlerden destek bekleyen çok gönüllü vardı. Başkanımız Fatma Şahin, bu konudaki talebimize kayıtsız kalmayarak bize her ay düzenli olarak mama gönderiyor. Biz de bunları bizden yemek ve mama bekleyen hayvanlarımıza ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Çiçeğin Patileri Derneği Başkanı Çiçek Yüksel, “Belediyeden her ay tanesi 15 kilodan 20 torba olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nden mama alıyoruz. Büyükşehir’e bağlı Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı iş birliğinde mamalarımızın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak daha çok kentten uzak olan kırsal mahallelere ağırlık veriyoruz.” dedi.

 

Gaziantep, sokak hayvanlarına 4,5 ton mama dağıttı