Gaziantep sanayi atıklarını artıma teknolojileri ile arıtarak doğayı koruyor.

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarında “Domotex Turkey” yaptığı konuşmada sanayinin kalbi olan Gaziantep’in sanayi atıklarını, arıtma teknolojileriyle arıtarak doğayı koruduğunu söyledi.

GAZİANTEP İGFA– Uluslararası Halı ve Zemin Kaplama Fuarı “Domotex Turkey” iki yıllık pandemi sürecinin ardından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilen fuara 14 ülkeden 48’i yabancı 216 firma ve sektör temsilcileri katılıyor. Fuarda, halı sektöründe gelişen makine teknoloji sanayi ürünleri tanıtılıyor.

“YEŞİL VE AKILLI ŞEHİR  OLUŞTURMAK BİZİM BAŞLIĞIMIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fuardaki konuşmasında Gaziantep’te yeşil ve akıllı şehir imajını oluşturmak konusunda çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yeşil ve akıllı şehirler oluşturmak bizim başlığımızdır. Bu konuda çok hızlı çalışarak büyük gayretler gösteriyoruz. Yeşil şehir olmak için öncelikle mühendislik olarak ölçümler yapmamız gerekiyor. Bu şehrin sanayisi nasıl yeşile dönüşecek. Sanayinin attığı atığın balığı öldürmemesi, ağacı kurutmaması ve insanı kanser etmemesi için ne yapmak gerekiyor? Büyükşehir olarak sürdürülebilirliği sağlayıp bu konuda büyük mücadele verdik. GASKİ’nin bütçesini beş kat arttırdık. Sacır’da eğer balıklar yaşamaya başladıysa bugün Nizip Çayı’nın sağlığı söz konusuysa bu bir ekip işidir. Bugün organize sanayimiz ileri teknoloji arıtmaya geçerken, ön arıtma dediğimiz şey ne kadar kirletiyorsan o kadar temizle mantığıyla yeşil sanayi olmak için gayret gösteriyoruz. Yeşil şehir olmak için enerji en büyük sorun. Bugün yenilenebilir enerjide, biyogazda, enerji sürekliliğinde en yüksek çalışma modelini oluşturduk. 27 megavat enerjinin yarısını hibe alan ve bugün yeşil enerjide enerji verimliliğini oluşturmuş bir belediye olarak buradayız.”

VALi DAVUT GÜL’DEN SANAYİCİLER SEVİNDİREN HABER GELDİ!

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sanayicilerin ve ihracatçıların beklentisi olan İskenderun Hassa Tüneli’nde sona gelindiği açıkladı.

İthalat ve ihracatta rekabet üstünlüğünün sağlanacağını ifaden eden Vali Gül şunları kaydetti:

“Lojistik anlamında hep konuşulan İskenderun Hassa Tünelinde sona gelindi. İskenderun limanına ihracat yapılacak ürünler çok daha çabuk ulaşacak. Hem ithalatımızda hem ihracatımızda böylelikle rekabet üstünlüğü sağlanacak. Aynı zamanda bu kadar gecikmesinin sebebi de demiryolu hattı ilave edilmesidir. Bu sene ihale yapılacak. Demiryolu ve karayolu hattı olan İskenderun’a çok daha çabuk ulaşacağımız bir alt yapımız oluşacak. Yine eksikliğini hissettiğimiz lojistik köy meselesi vardı. Ulaştırma Bakanlığımız konuyla ilgili çalışıyor. Sanayicilerimiz bu gelişmeler karşısında yeni yatırımlar yapmak istiyor ve yeni yatarım alanları istiyorlar.”

YILDIRIM: BU GİBİ FUARLAR GAZİANTEP’E KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım da Gaziantep’in halı üretiminde önemli bir konumda yer aldığını dile getirerek, “Gaziantep’i ulusal ve uluslararası arenada iyi bir seviyeye ulaştıran mavi yakalı, beyaz yakalı bütün sektör temsilcilerini tek tek tebrik ediyorum. Fuara pandemi dolayısıyla iki yıl ara verilmişti. 2 yıl aradan sonra sizleri burada yeniden ağırlamak bizler için mutluluk verici. Pandemi süreci bizlerin iş akış biçimlerinde yeni yollar aramamıza yol açtı. Bunlardan biri de sanal fuarlar. Ama takdir edersiniz ki fiziki bir fuar deneyimi kadar etkili olamaz.  Bu gibi fuarlar kentin ekonomisine ve markalaşmasına katkı sunuyor. Birçok sektörün elde ettiği katma değeri artırarak ekonomiye ve istihdama ciddi şekilde etki ediyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Fatma Şahin ve beraberindeki protokol kurdele kesimi yaparak stantları gezdi.

Törene Başkan Fatma Şahin ve Vali Gül’ün yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekillerinden Müslüm Yüksel, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Derya Bakbak ve Mehmet Sait Kirazoğlu, MHP Gaziantep milletvekilleri  Muhittin Taşdoğan ve Sermet Atay, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kaplan diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Gaziantep sanayi atıklarını artıma teknolojileri ile arıtarak doğayı koruyor.