Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Aliağa Petkimspor’u 94-77 mağlup ederek üst üste yedinci galibiyetine ulaştı.
Mücadeleye Otis Livingston, Göksenin Köksal, James Palmer Jr., Michael Young ve Angel Delgado beşiyle başlayan Galatasaray, beş oyuncusundan çift haneli skor katkısı almayı başardı. Karşılaşmanın en skorer ismi ise 15 sayı ve 6 ribauntla bençten gelen Ebuka Izundu oldu. Otis Livingston 14 sayı ve 6 asistle öne çıkarken, Buğrahan Tuncer 14 sayı ve 5 asistlik etkili bir performans sergiledi. William Cummings 14 sayı üretirken, James Palmer 11 sayı ve 6 asistle galibiyete katkı sundu.
İlk çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. James Palmer’ın skorer oyununa, bençten gelen William Cummings ve Buğrahan Tuncer’in katkıları eklenince Galatasaray çeyreği 29-26 önde tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci çeyrekte üstünlüğünü koruyan sarı-kırmızılı ekip, devre arasına 55-48 önde girdi. İlk yarıda Will Cummings 11 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Buğrahan Tuncer 8 sayı ile ona eşlik etti. Michael Young, James Palmer ve Göksenin Köksal ise 7’şer sayı üretti.
Üçüncü çeyrekte savunmadaki sertliğini artıran Galatasaray, çeyreğin ilk yarısında rakibine yalnızca iki sayı şansı tanıdı. Hızlı hücumlarla farkı açan sarı-kırmızılılar, bitime 2:56 kala farkı 16’ya çıkararak rakibi molaya zorladı. Üstün oyununu sürdüren Galatasaray, final periyoduna 20 sayılık avantajla 76-56 önde girdi.
Son çeyrekte Aliağa Petkimspor farkı kapatmaya çalışsa da sarı-kırmızılılar kontrolü elden bırakmadı ve mücadeleden 94-77 galip ayrıldı.
Elde ettiği galibiyetle ligdeki çıkışını sürdüren Galatasaray, bir sonraki hafta oynayacağı Manisa Basket karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak.
Maç Skorları
- Periyot: 26-29
- Periyot: 22-26 (48-55)
- Periyot: 8-21 (56-76)
- Periyot: 21-18