G20 Liderler Zirvesi bugün Roma’da başlıyor

featured
service

Dünyanın en büyük ekonomilerini buluşturan G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İtalya’nın başkenti Roma’da bugün başlıyor.

G20 Liderler Zirvesi, İtalya’nın ev sahipliğinde başkent Roma’nın “EUR” bölgesindeki Nuvola Kongre Merkezi’nde bugün başlıyor. Liderler Koronavirüs salgınında 2 yıl aradan sonra ilk yüz yüze buluşacak. 16’ncı düzenlenecek zirvede katılımcıların COVID-19 salgını gölgesinde yaşanan ekonomik toparlanma, küresel ekonomi ve sağlık alanındaki gelişmeler, yükselen enerji fiyatları ve dünya çapında kilit sektörleri etkileyen tedarik zincirindeki sıkıntılar, iklim değişliği, çevre, sürdürülebilir kalkınma ile mülteci krizi gibi konular ile G20’nin bu konular özelinde oynayabileceği rollere dair görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Almanya, Fransa, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD’den oluşan G-20, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ını ve küresel ekonominin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor. Zirveye Çin, Japonya, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan liderleri fiziki olarak katılım sağlamayacak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in COVID-19 endişesi nedeniyle video konferansla katılım göstermesi planlanıyor.

 

G20 Liderler Zirvesi bugün Roma’da başlıyor