Frutti Extra Bursaspor Avrupa’da güldü

featured
service

7Days EuroCup B Grubu’nda 3’ncü maçında Slovenya ekibi Cedevita Olimpija Ljubljana takımını konuk eden Frutti Extra Bursaspor karşılaşmadan 93-84 galip ayrıldı.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunda etkili olan taraf Cedevita Olimpija Ljubljana oldu. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde rakibin sayılarına yanıt vermekte zorlanan Frutti Extra Bursaspor ise faul problemi de yaşadı. İlk çeyrek sonunda 21-26’lık skor üstünlüğü Sloven ekibindeydi.

Yeni transfer Anthony Brown’un da sahne aldığı ikinci çeyrekte ise Frutti Extra Bursaspor rakibine oranla daha kontrollü ve etkin bir oyun sergiledi. Yeşil Beyazlıların şutörü Alerik Freeman ile Hayes’ın sayılarına Brown’un 3’lükleri de eklenince soyunma odasına 47-44 önde giden taraf Frutti Extra Bursaspor oldu.

Üçüncü periyot da büyük seyir zevki ve heyecana sahne oldu. Freeman ve Metin’in sahne aldığı ilk bölüme  Egemen Güven de eklenince 4.20 kala skor 59-52’ye geldi. Brown ve Hayes’in sorumluluk aldığı bu çeyrek sonunda final periyoduna Freeman’ın basketiyle 71-60’lık üstün giren takım yine Frutti Extra Bursaspor oldu.

Son çeyrekte ilk basket Frutti Extra Bursaspor’dan Metin Türen’in üçlüğüyle gelirken, Sloven ekibini de molaya götürdü. 8.51’de skor 74-60’dı. Sonraki dakikalarda ise iki takım da arka arkaya boş hücumlardan dönmeye başladı. Oyunun ilerleyen bölümlerinde takım savunmalarının direnci düşerken, maçın bitimine 2.47’de skor 85-77’ye geldi. Maçın son anlarında sahne çıkan Andrews kritik bir sayıya imza atarken bitime 1.45 kala fark çift hanelere taşındı. (88-78) Son bölümde de hata yapmayan Frutti Extra Bursaspor karşılaşmadan 93-84 galip ayrıldı.

Frutti Extra Bursaspor’da en skorer isim 22 sayıyla Freeman olurken, Hayes 21 sayı kaydetti.  Yeşil Beyazlılar’dan Needham ve Andrews, Sloven ekibinden de Ejim ile Carmicheal 5 faulle oyun dışında kaldı. 
 

Frutti Extra Bursaspor Avrupa’da güldü