Fiyat artışından dert yanan Babacan’dan ‘anlık’ yanıt

featured
service

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde vatandaşla buluştu. Çiftçi olan bir vatandaş yem ve gübre fiyatlarındaki artıştan dert yanarken Babacan da fiyat istikrarsızlığına dikkat çekti.

ÇANAKKALE (İGFA) – Çanakale’nin Yenice ilçesinde vatandaşlarla buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gübre kullanımının azaldığını ve gelecek sene üretimin çok düşeceğini söyledi. Bu sözler üzerine Babacan’a bir çiftçi, “Gübrenin kuraklığını yaşayacağız” dedi. 

“Tohum fiyatları çok arttı. Dünyada da fiyatlarda bir hareketlilik var ama bizde katmerli etkiliyor. Bizde bir de döviz kuru artışı var. Asıl sebebi o.” diyen Babacan’a vatandaş, “Borsa gibi. Üç gün önce bir yem siparişi verdim. Üç gün önce 235’ti bugün 245 lira.” yanıtını verdi.

FİYATLAR ARTIK GÜNLÜK, SAATLİK VERİLİYOR

Genel Başkan Ali Babacan, fiyat verirken artık günlük bazen saatlik verildiğine dikkati çekerek, “Bazı ürünlerde fiyat veriyor ama sadece iki saat için geçerli diyor. İki saat sonra sorarsan belki de değişmiş olur diyor. Bütün denge bozuldu. Ama biz işin buraya doğru gideceğini biliyorduk. Kadroyu tanıdığımız için. Bu iş, insan gücüyle, kadroyla oluyor. Çabuk düzelir. Önemli olan dürüst ve işin ehli kadroların iş başına gelmesi. Kilit o.” diye konuştu.

Fiyat artışından dert yanan Babacan’dan ‘anlık’ yanıt