Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu’nda Erzurumspor FK’yı 5-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu. Karşılaşmada Djiku, Diego Carlos ve Yusuf sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Sakatlıklar hakkında konuşan Mourinho, “Omuz sakatlığı geçtiği zaman Mert Müldür de bizimle olacak. O da o pozisyonda oynayabilen bir isim. Futbolda bu tarz şeyler oluyor. Yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
“İlk yarı bizim için kolay olmadı”
Portekizli teknik adam, mücadelede özellikle ilk yarıda zorlandıklarını belirterek, “İlk yarı bizler için çok kolay olmadı çünkü rakibimiz çok iyi savunma yaptı. Bizler hızlı oynamayı beceremedik. İlk yarı bir gol attık ve devre arasında oyunun şiddetini artırmamız gerektiğini konuştuk. Sonrasında da maçı bitirmeyi başardık. Goller attık. Goller bizim adımıza keyif vericiydi ama daha önemlisi puanımızı 6’ya çıkartmaktı. Son maçta neler olacağını göreceğiz ama ben o karşılamada da bir üst tura çıkabilmek için puanlar almamız gerektiğini düşünüyorum. Hedefimiz bu.” ifadelerini kullandı.
Mourinho’dan sakatlık açıklaması
Karşılaşmada yaşanan sakatlıklar hakkında da bilgi veren Mourinho, Djiku, Diego Carlos ve Yusuf’un sağlık durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Deneyimli teknik adam, “Djiku kas sakatlığı yaşadı. Diego Carlos ve Yusuf’un dizinde bir sıkıntı var. Bekleyelim. Yarın MR çektireceğiz ve ne olduğunu göreceğiz. İçinde bulunduğumuz durum bu ama bu pozisyonda elimizde Skriniar ve Çağlar da var. Omuz sakatlığı geçtiği zaman Mert Müldür de bizimle olacak. O da o pozisyonda oynayabilen bir isim. Futbolda bu tarz şeyler oluyor. Yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
Fenerbahçe, kupada gruptan çıkma hedefine odaklanırken, ligde de pazar günü Alanyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.