1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe Opet, Üst Üste 7. Kez Türkiye Şampiyonu!

Fenerbahçe Opet, Üst Üste 7. Kez Türkiye Şampiyonu!

featured

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde sezonun şampiyonu yine değişmedi. Fenerbahçe Opet, final serisinin üçüncü maçında Çimsa ÇBK Mersin’i 79-78 mağlup ederek seriyi 3-0 kazandı ve 2024-25 sezonunu şampiyonlukla noktaladı. Potanın Kraliçeleri böylece üst üste 7., toplamda ise 19. kez Türkiye şampiyonu oldu.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasının ardından büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertliler, sezonda kazandıkları üçüncü kupayla (FIBA Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Lig) tarihe geçti. Şampiyonluğun ardından takımın genel menajeri ve oyuncuları duygularını paylaştı.

“Günün sonunda şampiyon Fenerbahçe”
Genel Menajer Arzu Özyiğit, rakiplerini de kutlayarak şunları söyledi:
“Çok mutluyum. Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Burası zor bir deplasmandı. Çukurova da çok kaliteli bir takım. Çok iyi oynadılar, çok mücadele ettiler. Avrupa ikinciliklerinden dolayı onları da tebrik ediyorum. Günün sonunda şampiyon Fenerbahçe.”

“Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum”
Sezon boyunca iniş çıkışlar yaşadıklarını dile getiren Alperi Onar, “Bizim için iniş çıkışlı bir sezon oldu. 5 kupa hedefiyle yola çıkmıştık. EuroLeague’den sonra tekrar toparlanmak, yeni koçumuzla uyum içerisinde çalışmaya başlayıp sezonu iyi kapatmak bizim için çok önemliydi. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Hepsi son ana kadar inanılmaz mücadele ettiler. Hepsi inanılmaz karakterler. Onlarla beraber bir sezon geçirdiğim için çok mutluyum. Bizi bir araya getiren herkese, bizim yanımızda olan herkese, taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız inişlerimizde, çıkışlarımızda yanımızda oldular, destek oldular. Burada da bizi yalnız bırakmadılar. İnşallah seneye daha fazla kupa ümidiyle yola çıkacağız. Bu sezon için herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Müthiş bir MVP’miz var”
Milli oyuncu Tilbe Şenyürek ise duygularını kısa ama net bir ifadeyle aktardı:
“Çok mücadele ettik. Çok da yorulduk. Çok güzel bir son. Müthiş bir MVP’miz var. Çok mutluyum.”

“Fenerbahçe benim ailem”
ABD’li yıldız Kayla McBride da takımına ve taraftara övgüler yağdırdı:
“EuroLeague’de hayal kırıklığı yaşadık. Oradan buralara psikolojik olarak gelebilmek kolay değildi. Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu zaten biliyoruz. Onu kanıtlamak için de mücadele ettik. 3-0 şampiyonuz. Takımımla gurur duyuyorum. Buraya sonradan dahil oldum. Gelip gelmeyeceğim belli değildi. Rakipler çok güçlü, iyi kadrolar var. Ama bu oyuncu grubuyla gurur duyuyorum. Önemli bir hayal kırıklığından geldik buralara. Fenerbahçe benim ailem. Ben kendimi buraya ait hissediyorum. Dolayısıyla burada çok mutluyum. Kupayı aldığımız için mutluyuz.”

“Hayallerimizin yıkılmasıyla savaştık”
Tecrübeli oyun kurucu Olcay Çakır Turgut ise sezon boyunca yaşadıkları zorluklara dikkat çekti:
“Çok zor dönemlerden geçtik bu sene. Çok kötü düşüşler yaşadık. Hayallerimizin yıkılmasıyla savaştık. Önemli olan ayağa kalkmaktı. Bu takımda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tarz şeyler zaman alır. ‘19 şampiyonluk’ demek zaman alır. Mutluyuz.”

“Fenerbahçe kültürünü çok sevdim”
Takıma bu sezon katılan Gabby Williams ise şu ifadeleri kullandı:
“Fenerbahçe ailesine çok teşekkür ediyorum. Oyuncuları, staff’ı, tüm Fenerbahçe kültürünü çok sevdim. Onlara teşekkür ediyorum.”

“Bu da bizim karakterimizin göstergesi”
Nyara Sabally ise sezonun kırılma anlarına değindi:
“Zaragoza’daki mağlubiyetten sonra burada böyle performans göstermek takımın karakterini gösteriyor. Tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. ÇBK Mersin gibi çok kaliteli bir takıma karşı 3-0 kazanmak çok zor. Bu da bizim karakterimizin büyük bir göstergesi. Alacak bir madalyamız, bir kupamız daha var. Onun bilinciyle oynadık. Gururlu ve mutluyuz.”

“Yorucu bir sezondu”
Final serisinin MVP’si seçilen Belçikalı yıldız Emma Meesseman ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Burada seriyi bitirmek istiyorduk. Yorucu bir sezondu. Burada iyi bir sonuç aldık ve bunun için mutluyuz.”

Fenerbahçe Opet, Üst Üste 7. Kez Türkiye Şampiyonu!
Yorum Yap