Fahrettin Altun: “Dezenformasyonla mücadele hayati öneme sahip”

featured
service

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yeni iletişim teknolojilerinin önemli zenginleştirici bir yanı olmakla birlikte, sistematik dezenformasyon kaynağı olarak modern demokrasilere olumsuz etkilerde bulunduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haliç Kongre Merkezi’nde İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit ’21)’nin kapanış konuşmasında,  stratejik iletişimin imkânlarını sonuna kadar kullanmanın ve sistematik dezenformasyon kampanyalarıyla mücadele etmenin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

İki gün süren zirvede çok verimli içeriklerin ortaya çıktığını, ortak bir zeminde farklı fikirlerin ve perspektiflerin konuşulduğunu belirten Altun, zirve süresince somut iş birliği önerileri geldiğini ve zirvenin önemli bir başlangıç olacağını ifade etti.

Bireylerin ve toplumların, haklarını, imkânlarını ve bunları geliştirmek için stratejik iletişim imkânlarından nasıl yararlanılabileceğinin konuşulduğunu ifade eden İletişim Başkanı Altun, toplumların ve devletlerin güvenliğinin de ele alınarak masaya yatırıldığını dile getirdi.

Farklı ülkelerin örnekleriyle yeni iletişim teknolojilerinin konuşulduğundan anlatan Altun, yeni iletişim teknolojilerinin önemli zenginleştirici bir yanı olmakla birlikte, sistematik dezenformasyon kaynağı olarak modern demokrasilere olumsuz etkilerde bulunduğunu burada vurguladıklarını belirterek, “Yeni iletişim teknolojileri, bunların sunduğu iletişim ortamları nefret söyleminin yaygınlaşmasına, nefret suçlarının da gündeme gelmesine kaynaklık etmekte. Irkçılık, islamofobi gibi olumsuz trendlerin yükselmesine neden oluyor. Bundan hepimizin muzdarip olduğumuzu gördük. Yeni medya, yeni iletişim teknolojileri ve bunlarla beraber hayatımıza giren yeni kültürel gerçeklikler karşısında hukuk mekanizmalarını demokratik çerçeve içerisinde kullanmak suretiyle bir dizi regülasyon ihtiyacı içerisinde olduğumuzu fark etmiş olduk. Elbette demokrasiyi, müzakere kültürünü, kamusal alanı korumak en önemli amaçlarımızdan bir tanesi. Bu çerçevede de stratejik iletişimin imkânlarını sonuna kadar kullanmak ve bahsettiğimiz sistematik dezenformasyon kampanyalarıyla mücadele etmek hayati öneme sahip. Bununla ilgili net bir çerçevenin ortaya konduğunu gördük” diye konuştu.

Fahrettin Altun: “Dezenformasyonla mücadele hayati öneme sahip”