EÜ’de 1. Bilim Şenliği ‘Lisansüstü Tez Buluşmaları yapıldı

featured
service

Ege Üniversitesi’nde lisansüstü öğrencilerinin tezleri Bilim Şenliğinde buluştu.

İZMİR (İGFA)- Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünün düzenlediği “1. Bilim Şenliği ‘Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği başladı. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Enstitüye bağlı Anabilim Dalı Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugünkü etkinliğimiz kapsamında arkeoloji kazı çalışmaları, temel islami bilimler, tarih, sanat tarihi ve bunun gibi daha pek çok farklı alanda çalışmalarla zengin bir içeriği tartışacağız. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kendilerini hem bireysel hem de akademik olarak geliştirmelerine katkı sağlayacak”dedi.

3 gün sürecek programda Tarih, Coğrafya, Ekonomi, Medya, çeşitli diller, Türk Halk Kültürü, Türk Dünyası, Arkeoloji, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Turizm ve Sanat Tarihi gibi geniş konu yelpazesinde hazırlanan lisansüstü tezleri katılımcılara sunulacak.

 

EÜ’de 1. Bilim Şenliği ‘Lisansüstü Tez Buluşmaları yapıldı