EÜ ve Türk Kızılay’dan “Çevre İçin Engelsiz Adımlar Projesi”

featured
service

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Türk Kızılay iş birliğinde hazırlanan “Çevre İçin Engelsiz Adımlar Projesi”, Su Ürünleri Fakültesi ev sahipliğinde yapılan etkinlik ile anlatıldı.

İZMİR (İGFA)-Engelli bireyleri topluma kazandırmak ve sıfır atık konusundaki duyarlılığı arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte tasarlanan kıyafetler, engelli bireylerin mankenliğinde sergilendi. Atıklardan oluşturulan kıyafetlerde maske, çöp poşeti, plastik eldiven, CD, kravat, balık ağı gibi birçok atık malzeme kullanıldı.

Moderatörlüğünü Su Ürünleri Fakültesi İç Sular Biyolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Araş. Gör. Dr. Irmak Kurtul’un yaptığı etkinliğe, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Dekan Yardımcısı Tolga Dinçer, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Bornova Şube Başkanı Cemil Korkut, Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçel, Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, Sosyal Hizmetler Başkanı Oğuz Tiryaki’nin yanı sıra; Kızılay Kadın Genç ve Engelli Teşkilatları, akademisyenler, öğrenciler ve engelli bireylerin aileleri de katıldı.

Etkinliğin amacı ve öneminden bahseden Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sunlu, “Bugün, bizler için son derece önemli bir gün. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, üniversitelerin en önemli amaçlarından bir tanesi okulla bütünleşmek. Ayrıca, toplumsal uyumu artan sorunlu bireylerin görünür etkileşimlere katılımlarının artırılması da amaçlarımızdan biri. Çünkü, onların yaşam içinde aktif olarak yer almasını, kendilerini bu toplumun bir parçası olarak ifade edebilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

EÜ ve Türk Kızılay’dan “Çevre İçin Engelsiz Adımlar Projesi”