Esnaf sayısı artıyor

featured
service

Ak­yurt Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Mus­ta­fa Refah, il­çe­de­ki esnaf sa­yı­sı­nı­nın her geçen gün art­tı­ğı­nı söy­le­di. 2018 yı­lın­da odaya ka­yıt­lı üye sa­yı­sı 335 iken, 4 yılda yak­la­şık iki ka­tı­na yük­se­le­rek 629 sa­yı­sı­na ulaş­tı.

“TÜM MES­LEK GU­RUP­LA­RI ODA­MI­ZA KAYIT OLABİLİR”
Diğer oda­la­ra ka­yıt­lı esnaf sa­yı­sı da ele alın­dı­ğın­da Ak­yurt’taki esnaf sa­yı­sı­nın ve ti­ca­ret hac­mi­nin her geçen gün yük­sel­di­ği­ni dile ge­ti­ren Ak­yurt Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Mus­ta­fa Refah oda fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da da bilgi verdi. Sa­de­ce şoför ve oto­mo­bil­ci es­na­fı­na değil, tüm mes­lek gu­rup­la­rı­na hiz­met ver­dik­le­ri­ni vur­gu­la­yan Refah, be­si­ci­sin­den bak­ka­lı­na, tu­ha­di­ye­den ka­sa­pa kadar her mes­lek gu­ru­bu­nun odaya kayıt ola­bi­le­ce­ği dile ge­tir­di.

DİĞER ODA­LAR­DAN GEÇİŞ İŞLEM­LERİ
Diğer mes­lek oda­la­rı­nın sun­du­ğu hiz­met­le­ri Ak­yurt es­na­fı­na sağ­la­ya­bil­dik­le­ri­ni kay­de­den Refah, “An­ka­ra’da hiz­met veren oda­lar­dan es­naf­lar kredi gibi hangi ko­lay­lık­lar­dan fay­da­la­nı­yor ise bizim oda­mız­dan da aynı hiz­met­ler­den fay­da­la­na­bi­lir. Ör­ne­ğin oda­mı­za ka­yıt­lı üye­le­ri­miz Esnaf Ke­fa­let Kredi Ko­ope­ra­ti­fi’nden kredi kul­la­na­bi­lir­ler” dedi. Faiz ora­nı­nın ise yüzde 9,5 ol­du­ğu­nu ifade etti. Refah, baş­vu­ru­da bu­lu­nul­ma­sı ha­lin­de An­ka­ra’daki mes­lek oda­la­rı­na ka­yıt­lı üye­le­rin Ak­yurt Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası’na geçiş iş­lem­le­ri­ni de ger­çek­leş­tir­dik­le­ri­ni dile ge­tir­di.
Plaka basım atöl­ye­si hak­kın­da da bilgi veren Refah, “Hem Oto­no­mi’de hem de Ak­yurt mer­kez­de plaka basım atöl­ye­miz ile hiz­met ver­me­ye devam edi­yo­ruz. Yeni araç alan va­tan­daş­lar tra­fi­ğe çık­ma­dan ko­lay­lık­la pla­ka­sı­nı ala­bi­li­yor. Bu hiz­me­ti­miz il­çe­mi­ze araç al­ma­ya ge­len­ler ta­ra­fın­dan mem­nu­ni­yet­le kar­şı­la­nı­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Esnaf sayısı artıyor