Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik tarafından imzalanan protokolle, “Eczane Destek Personeli” kursu açılacağı duyuruldu.
Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, “Eğitim tamamlandıktan sonra şehrimizin sağlık alanındaki bu önemli eksikliğine ilaç olacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
ESMEK’in bugüne kadar 250’den fazla branşta eğitim vererek 300 binin üzerinde kursiyere ulaştığını belirten Ünlüce, istihdam odaklı projelere büyük önem verdiklerini vurguladı. Ünlüce, “Bu proje bizleri de çok heyecanlandırdı çünkü ESMEK kurslarımızın en önemli amaçlarından birisi istihdam sağlamak. Sizin deyiminizle, şehrimizin sağlık alanındaki en önemli açıklarından birine ‘ilaç’ olacağız. Protokolü 2 yıl olarak imzalıyoruz, gerekirse uzatabiliriz. Bu vesile ile tüm akademik odalarımızla iş birliği yapmaya ve şehrimiz için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu da duyuralım. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Eczacı Odası Başkanı Çelik: “7 modülden oluşan 108 saatlik bir eğitim olacak”
İmza töreninde konuşan Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik, eczacı kalfası yetiştirme konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:
“Başkanımız Ayşe Ünlüce’nin de desteğiyle ESMEK yetkilisi arkadaşlarımızla çok güzel bir ilerleme sağladık. Proje yaklaşık 7 modülden oluşacak ve 108 saat olarak öngördüğümüz bir eğitim olacak. Alanında uzman eczacılarımız kursiyerlerimize pratiğe yönelik eğitimler verecek. Bu eğitimler kabaca hastalara karşı davranış modelleri, eczanelerde kullandığımız işletme programları, ilaç dışı ürünler gibi konulardan oluşacak. Eğitimleri tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanacak.”
Başvurular 17 Şubat’ta Başlıyor
Toplam 9 hafta sürecek “Eczane Destek Personeli” kursuna başvurular 17 Şubat 2025’te başlayacak. Adaylar, başvuru süresi bitiminde sözlü mülakata alınacak ve başarılı olanlar eğitim programına katılmaya hak kazanacak.
Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenler, 0222 220 76 88 / 220 76 99 numaralı telefonlardan yetkililere ulaşabilecek.