Eskişehir Tepebaşı’nda ‘Mobil KETEM’ tanıtıldı

featured
service

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülen Sağlıklı Yaşam Projesi’nin (Mobil KETEM Destek Projesi), Tepebaşı ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.

ESKİŞEHİR (İGFA) – Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi, Tepebaşı ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Tepebaşı Kaymakamı Ahmet Önal ve eşi Şükran Önal, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin yanı sıra il ve ilçe protokolü, rehber öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Babür Mimtaş, Tepebaşı’daki çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ardından Proje Koordinatörü Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız “Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek” amacıyla yürütülen projede gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.  Uzm. Dr. Ayyıldız, Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerinde KETEM’lerin bulunduğuna dikkati çekerek, KETEM’lerde taramaların ücretsiz yapıldığını vurguladı. Mobil KETEM Destek Projesi aslında sağlıklı yaşam projesi olduğunun altını çizen Ayyıldız,”İçinde hareketin, sağlıklı beslenme konularının anlatıldığı, sağlıklı bir yaşam kültürünü tesis etmeye yönelik bir projedir. Halkımızın sağlık bilincini oluşturup, kendi sağlığının takipçisi olmasını istiyoruz. Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı gelecek mottosuyla bu projeyi oluşturduk. Çünkü kadın geçmişle gelecek arasında bir köprüdür. Kadını sağlıklı tutarsak aile de sağlıklı olur” diye konuştu.

Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, devletin Mobil KETEM’lerle vatandaşların ayağına kadar hizmeti götürdüğünü anımsatarak, “Önce ben diyerek herkesin taramalarını yaptırmalarını istiyorum. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum. ‘Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı toplum’ diyoruz. İnşallah sağlıklı kadın sayımızı artıracağız. Çünkü kadın ailenin temel taşıdır. Aile de toplumun temel taşıdır. İnşallah çok sağlıklı kadınlarımız olsun. Toplumumuz sağlıklı olsun ve sağlıklı nesiller yetiştirelim. Belli bir yaştan sonra lütfen, taramalara katılalım” çağrısında bulundu.

Eskişehir Tepebaşı’nda ‘Mobil KETEM’ tanıtıldı