ERÜ’den Ahi Evran etkinlikleri

featured
service

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “2021 Ahi Evran Yılı” etkinlikleri kapsamında “Ahilik Geleneği ve Bilincinin Sürdürülmesi: Günümüz Taş İşçiliğine Bakış” konulu dinleti, defile, sergi, panel ve çalıştay düzenlendi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygül Aykut, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz da konuşmasında ahilik kültürünün önemine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış,  Ahilik’in adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi topluma kazandırmış önemli ve bir o kadarda müstesna bir kültür olduğunu kaydederken, “Sosyal, iktisadi, siyasi hayatımızda önemli bir yer tutan Ahilik Teşkilatı’nın parçası olan Esnaf ve sanatkârlarımız, ahilik kültüründen taviz vermeden hızla gelişen teknolojiye ve değişime ayak uydurmak için çaba göstermeleri kaçınılmazdır” dedi.

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından açılış konseri verildi. Konserin ardından Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Ahiyan isimli Ahilik kıyafetlerinin sahne sunumu gerçekleştirildi.

Etkinlik, Taş Oymacılığı Uygulama çalıştayı ile devam etti. 

ERÜ’den Ahi Evran etkinlikleri