Erkek hegemonyasındaki sporda ‘kadın gücü’ için mücadele ediyor

featured
service

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Kadın Sporcuları Geliştirme ve Destekleme Derneği’ni kuran Arzu Yılmaz’ın en büyük hedefi Türk kadının spordaki başarısını ön plana çıkarmak.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’nin önemli iş insanlarından Arzu Yılmaz, Kurucu Başkanlığı’nı yürüttüğü Kadın Sporcuları Geliştirme ve Destekleme Derneği (KASDEG) ile erkeklerin hegemonyasında görünen spordaki kadın gücünü de ispatlamak için çıktığı yolda önemli başarılar elde etti.

Aynı zamanda İstanbul’un köklü spor kulüplerinden biri olan Tunusbağı Spor Kulübü’nün de As Başkanı olarak faal görev alan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü’nün de Genel Sekreterlik görevini yürüten Arzu Yılmaz, KASDEG ile lisanlı kadın sporculara burs imkanı sağlayarak spor ve eğitim hayatlarını aynı anda sürdürmelerine yardımcı oluyor, ayrıca derece yapmış milli sporcuları da teşvik etmek amacıyla belirli imkanlar sağlama uğraşı da devam ediyor.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kadın Kolları Komisyonunda da görev alarak hizmetlerine devam ediyor.

Projelerine ara vermeden devam eden Arzu Yılmaz, kendisi için çok önemli olan ve kuruculuğunu yapmış olduğu KASDEG bünyesinde yapılması planlanan çalışmalarda kadın sporcularla birlikte onların hak ettikleri yerde olmalarını ve seslerini duyurmayı amaçlayan çalışmaların öncelikli olacağını söyledi. “Sporda kadın-erkek sporcularımızın bir arada olabilecekleri projeleri hedefliyoruz” diyen Yılmaz, “Köy okullarımızda spora ilgi duyan kız-erkek fark etmeksizin çocuklarımızın ruh ve beden sağlığını düşünerek gerekli çalışmalarda bulunarak eksiklerini tamamlayacak projeler planlarımız arasında yer alıyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın,Gençlik Spor Bakanımızın ve Spor Genel Müdürümüzün bu konularda desteğini alarak çocuklarımızın yanında olmaya çalışacağız” dedi.

EN CESUR KARAR OLDU

Erkeklerin merakı olarak bilinen spor yöneticiliğine girişini anlatan Arzu Yılmaz, “Hayatımda aldığım en cesur karar spor camiasına girmek oldu. Sporun toplum ve birey üzerindeki olumlu etkileri herkes tarafından bilinmektedir. İyi bir sporcu, kötü alışkanlıklardan uzak durduğu gibi çevresine olumlu anlamda katkı sunan ve düzgün karakterli kişilerle iyi ilişkiler kurabilen insandır. Sporda kadınlar cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle dışlanmaya ya da kısıtlamaya maruz kalmışlardır. Kadınlarımızın cesur ve girişimci oldukları her platformda başarılı olacaklarını biliyorum. Bundan dolayı da tüm kadınlarımızı cesur ve üretken olmaya teşvik ediyorum” diye konuştu.

Erkek hegemonyasındaki sporda ‘kadın gücü’ için mücadele ediyor