Ericsson okulların internet bağlantı haritasını çıkardı

featured
service

Ericsson, dijital uçurumun kapatılması ve küresel bağlantının faydalarından yararlanılması için hükümetleri ve sektörü Giga girişimine destek vermeye davet etti.

UNICEF ile küresel çapta bir iş birliği gerçekleştiren Ericsson, girişimin bir milyon okulun konum ve bağlantı durumunun haritasını çıkarmasına katkı sağladığını duyurdu. 2019 yılında UNICEF ve ITU (Uluslararası Telekomünikasyon Birliği) tarafından hayata geçirilen Giga girişimi, 2030 yılına kadar dünya genelinde tüm okullara bilgi, fırsat ve seçenek özgürlüğü sağlamayı hedefledi.

Giga’nın çalışmaları, okulları internete bağlamanın yaşam şartlarını iyileştirmenin en etkili yollarından biri olduğunu öne sürüyor. Okullardaki internet erişimi sayesinde çocuklar, çok daha geniş bir bilgi havuzuna ve farklı öğrenme yöntemlerine erişebiliyor; daha yüksek standartlarda eğitim alma fırsatı elde ediyor.

Ericsson Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Başkan Yardımcısı Heather Johnson, ITU’ya göre 369 milyon gencin internete erişimi bulunmadığına dikkati çekerek, 5-16 yaş arası 260 milyon çocuk okula gitmediğini belirtti. “Bu, daha fazla dışlanma ve daha az kaynakla sonuçlanırken birçok gencin gelecekteki potansiyelini de sınırlıyor” diyen Johnson, “Okulların internet erişimi haritasını çıkarmak; tüm okulları internete bağlamak, tüm öğrencilerin fırsatlara erişimini sağlamak ve onlara seçenek sunmak açısından çok önemli bir adım olarak öne çıkıyor” dedi.

Ericsson okulların internet bağlantı haritasını çıkardı