Erdoğan: Suriyeli’nin dönüşünü sağlayacak proje hazırlığındayız

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İdlib Briket Evleri açılışına gönderdiği videolu mesaj gönderdi.

ANKARA (İGFA) – Suriye’de İdlib Briket Evleri’nin açılışına videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon Suriyeli’nin dönüşünü sağlayacak proje hazırlığında olduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı AFAD koordinasyonunda İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Vazifemizi yerine getirmenin huzuruyla dünyanın karşısına çıkıyoruz” dedi.

“Kimse vatanını, evini, düzenini sebepsiz yere terk etmez” diyen Erdoğan, “Kimse keyfi yere belirsiz bir geleceğe doğru yürümez. Böyle bir mecburiyetle karşı karşıya kalanlara sınır ve gönül kapılarımızı açmak, onlara her türlü desteği vermek bizim insanlık borcumuzdur” dedi. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde toplamda yaklaşık 6 milyon insana ulaşan yardım çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Velhasıl tüm mazlumların ve mağdurların yanında yer almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha önce dünyanın milli gelirine göre en çok yardım yapan ülkesiyken, şimdi artık tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi konumundayız. Paylaşmanın, infakın özellikle bereketine inanan bir millet olarak yaptığımız bu yardımların karşılığını rabbimizin çok daha fazlasıyla bize ihsan ettiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan: Suriyeli’nin dönüşünü sağlayacak proje hazırlığındayız