Erdoğan: “Sismik araştırmaları ve sondaj gemilerini artıracağız”

featured
service

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesini 2023’te devreye alacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsteseniz de istemeseniz de sondaj gemilerini de artıracağız ve Karadeniz gazını çıkardığımızda biz bu gazı halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, EPDK hizmet binası ile Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir’de yapımı tamamlanan enerji santrallerinin video konferansla açılışını gerçekleştirdi.

2017 yılında açıklanan milli enerji ve maden politikasının bu süreçte kendilerine ve enerji sektörüne rehberlik ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha çok yerli, yenilenebilir şiarıyla sürdürülen çalışmaların hedefinin enerji ihtiyacını kaliteli ve uygun fiyatlarla karşılamak olduğunu söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesini 2023’te devreye almayı planladıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akkuyu’nun ardından 2. ve 3. nükleer güç santrali için hazırlıklara başlayacağız. Biz nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Ülkemizin temiz nükleer enerjiye ulaşma çabalarını dile dolayanların çevreden ziyade başka gündemlerle hareket ettiği açıktır. Burada asıl sorgulanması gereken Türkiye’nin bu adımı neden 20-30 sene evvel atmadığıdır. Dünyanın 60 yıldan fazladır kullandığı imkana bizim bu kadar geç ulaşıyor olmamız büyük bir kayıptır” diye konuştu.

“İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE…”

İsteseniz de istemeseniz de sondaj gemilerini de artıracaklarını belirten Erdoğan, “Sismik araştırmaları da artıracağız, Karadeniz’de de Akdeniz’de de ne var ne yok bulup çıkartacağız” dedi. Doğalgaz keşfinin ardından yazılanları anımsatan Erdoğan, “Kanal kanal gezerek ne dediler? “Keşfettiler ama çıkaramazlar” diyen gafillerden, ekonomik fayda sağlamayacağını iddia eden sözde ekonomistlere kadar bir sürü saçmalığa şahit olduk. Türkiye’nin başarısını yabancılar dahi takdir ederken bu gafiller ağızlarını her açtıklarında keşfi önemsizleştirmek için seferber oldular. İnşallah gazı çıkardığımız anda biz bu gazı halkımızla paylaşacağız” dedi.

Daha sonra enerji sektörüne güç katacak Adıyaman, Bingöl ve Balıkesir’e aynı zamanda istihdam imkanı sunacak yatırımların açılışları tele konferanslarla canlı yayınla yapıldı.

Erdoğan: “Sismik araştırmaları ve sondaj gemilerini artıracağız”