Erdoğan, etkilendiği iki yazarı açıkladı

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “Vefatının 6. Yıl Dönümünde Hasan Karakaya’yı Anma Programı”nda konuştu. Etkilendiği iki yazarı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlardan birinin Necip Fazıl Kısakürek, diğerinin ise Hasan Karakaya olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Hasan Karakaya’yı Anma Programı’nda açıklamalarda bulundu.

6 yıl önce vefat eden Hasan Karakaya’yı anan Erdoğan, “Vefatının 6. yılında basınımızın bu cesur kalemini burada bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Rabbim, Hasan kardeşimizden razı olsun. Mekanını cennet eylesin” ifadelerini kullandı. Erdoğan, dünyada 2 yazarın kendisini etkilediğini belirterek, “Dünyamda 2 kalem var ki beni çok etkilemiştir. Bir üstad Necip Fazıl Kısakürek, diğeri de Hasan Karakaya. Bunlar kalemleriyle malum cephelere her zaman korku salmışlardır. Ama korkmamışlardır.” dedi.

Programda gençlere seslenen Erdoğan, “Hasan ağabeyinizi çok iyi tanıyın. TÜGVA olarak bunun hakkını verin. Hasan Karakaya 58 yıllık ömrünü kalemiyle bu milletin onurunu savunmaya adamış gerçek bir cengaverdi” diye konuştu. Programda gazete yönetimi ile Karakaya’nın ailesine anı plaketleri de takdim edildi.

https://www.youtube.com/watch?v=n4ZfOqg0htQ

Erdoğan, etkilendiği iki yazarı açıkladı