Engelli kuşlar Kocaeli Ormanya’nın sakini oldu

featured
service

Kocaeli’de çeşitli rahatsızlıklarla Ormanya’ya getirilen kuşlardan iyileşenler doğaya salınacak, iyileşemeyecek durumda olanlar ise ömür boyu Ormanya’da misafir kalacak.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da engelli kuşlar için hazırlanan yaşam alanı hizmete girdi. Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma Ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen ve doğaya dönmeleri mümkün olmayan engelli kuşlar için açık ve kapalı olmak üzere özel bir barınak hazırlandı.

Engelli kuşlar yaşam alanı, 60 metrekare açık ve 20 metrekare kapalı alandan oluşurken, alan içerisinde kum havuzu, kuş tünekleri, peyzaj adası ve folluk bölümü bulunuyor.

Tedavileri devam eden kuşlar için özel beslenme rasyonu oluşturularak, tedavi devamlılığı ve beslenme takibi gerçekleştiriliyor. 

Tedavisi tamamlanan ve veteriner hekimler tarafından doğaya dönmesi mümkün olmayan 10 adet şahin, Ormanya hayvanat bahçesi içerisinde hazırlanan engelli kuşlar barınağına getirildi. İlk aşamada 10 adet şahin, yerleştirildikleri barınakta adaptasyon süreçlerini tamamlayana kadar gözlem altında tutulacak.

Engelli kuşlar Kocaeli Ormanya’nın sakini oldu