Emniyet ve Jandarma’dan eş zamanlı ‘tombala’

featured
service

Emniyet ve Jandarma koordinesinde gerçekleşen ‘Kumar, Tombala ve Oyun Makineleri’ uygulamasında aranan 533 şahıs yakalanırken, çok sayıda kumar oynanması için materyale el konuldu.

ANKARA (İGFA) – Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde; “Kumar, Tombala ve Oyun Makineleri” uygulaması gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden alınan bilgiye göre, ülke genelindeki uygulama, 8 bin 763 ekip, 30 bin 361 personelin katılımıyla yapıldı.  Kumar, Tombala ve Oyun Makineleri uygulamasında; 21.031 iş yeri ve 436 dernek kontrol edildi, 533 aranan şahıs yakalandı, 47 şahıs gözaltına alındı.

Uygulamada; 146 şahıs hakkında adli, 405 şahıs hakkında idari işlem yapıldı ve para cezası uygulanırken 123 umuma açık işyeri ve derneğe idari işlem yapıldı. 15 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 251 adet mermi, 1 adet kurusıkı tabanca ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Uygulama sonucunda 7 adet oyun ve kumar makinesi, 7 adet tombala makinesi ile kumar oynatmak amaçlı dövüştürülen 8 adet horoz ve kumar oynanması için kullanılan çok sayıda materyale el konuldu.

Emniyet’ten yapılan açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı olarak genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

Emniyet ve Jandarma'dan eş zamanlı 'tombala' 1

Emniyet ve Jandarma’dan eş zamanlı ‘tombala’