Emin Balkan BAL-GÖÇ’e aday

featured
service

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) başkan adayı Prof. Dr. Emin Balkan, 10 yıl aranın ardından kendi rızasıyla bıraktığı göreve, derneği yeniden ayağa kaldırmak için yeniden talip olduğunu açıkladı.

BURSA (İGFA) –  Prof. Dr. Emin Balkan, BAL-GÖÇ başkan adaylığını Merinos’ta Gölpark’ta düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile ‘Kaybedilmiş toprakların aziz hatıraları’ olan Balkan camiasının evladı olarak yola çıktığını duyuran Prof. Dr. Emin Balkan, derneğin yönetim görevini layığıyla ifa edebilmek için yaklaşık 10 yıl aradan sonra yenilenen, gelişen, değişimden vazgeçmeyecek bir ekiple üyelerin karşısına çıktığını söyledi.

ÇAĞRIYI YANITSIZ BIRAKMADIK

Yasal olarak en kısa sürede yapılması zorunlu olan seçim için çağrıları yanıtsız bırakmadıklarını anlatan Balkan, “Balkanlarda etnik ve dini aidiyetleri farklı insanların barış içinde yaşaması, sevgi ve hoşgörüden uzak kesimin akıl erdiremediği bir sır olagelmişti. Kilise, cami ve sinagogun yan yana durması ve bir derviş ile Fransisken rahibin kol kola gezebilmesi onlar için hayret vericiydi. Bu topraklara hoşgörü eken ‘soydaşlarımızı’ tanımıyorlardı. Demokrasinin gereği olarak, tıpkı Balkanlar gibi farklı görüşlerin ve yönetim anlayışının olabileceğini düşünerek, derneğimizin gelişimi adına 10 yıl önce bir adım geri çekilmiş olsam da bu süreçte Balkanlar ve muhacirlerimiz ile ilgilenmekten vazgeçmedim. Çeşitli nedenlerle zayıflayan derneğimizi, 10 yıl önce bıraktığım noktanın ilerisine taşımak, bütün Balkanlar’daki ve Türkiye’deki soydaş ve muhacirlerimizi hep birlikte kucaklayarak yola devam etmek için buradayım. Değerli ekibimle birlikte, derneğimizi tekrar ayağa kaldırmak için, kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarını unutturmamak adına, yeniden güçlü, birleşmiş ve kenetlenmiş bir Balkan camiası için önümüzdeki seçimlerde aday olarak karşınıza çıkacağım” dedi.

SİYASİLERLE SÖZLEŞME İMZALAMADIM

Geçmiş seçimde Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri için aday olarak adının geçtiği hatırlatılan Prof. Dr. Emin Balkan, “Siyasete girmek için bir derneğe ihtiyacım yok. Görevde olduğum süreçte de hiçbir partiyle omuz omuza yürümedim. Hiçbir partiyle de siyasete girme noktasında bir sözleşme imzalamadım” açıklamasında bulundu.

Emin Balkan BAL-GÖÇ’e aday