Emekliye ayrılan A380’den geri dönüşümlük ürünler

featured
service

Emirates’in ilk teslim aldığı ve göklerden emekliye ayrılan A380’den (A6-EDA) üretilen mobilya ve benzersiz koleksiyon ürünleri için ön sipariş verebilecekler.

İSTANBUL (İGFA) – Emekliye ayrılan ilk Emirates A380’den özel olarak ileri dönüştürülen ürünler, 2021 Dubai Havacılık Fuarı’nda ön siparişe açılacak.

Uçak dönüştürme çalışması, çöp sahası atığını ve yıkım sürecinin çevresel etkisini azaltmak için öncü bir girişimle  tamamen BAE’de gerçekleştirildi. BAE merkezli uzman şirketler  Falcon Aircraft Recycling ve iş ortakları Wings Craft ile çalışmalara başladı.

Wings Craft Furniture Kurucusu ve CEO’su Fawaz Mohammed Ali, elde edilen benzersiz ürünleri sergileyecekleri için heyecanlı olduklarını belirterek ,”Ekibimiz kanatçıklar, pencere panelleri veya uçağın dikey stabilizatör tescilinin yer aldığı özel parçalar dahil kişiselleştirilmiş ürün tasarımı seçeneklerini görüşmek üzere sahada olacak. Ayrıca simgesel A380 uçak içi barını da yenileme sürecindeyiz ve yakında çevrimiçi bir açık artırma ile satışa sunacağız” dedi.

Falcon Aircraft Recycling Direktörü Andrew Tonks ise, uçağı parçalama çalışmasının atık ve çevresel etkiyi en aza indirmek için en katı yasal yönergelere  ve en iyi uygulamaya uygun şekilde hala tesislerde sürdüğünü kaydetti. A380, anlamlı bir ikinci hayatı hak eden özel bir uçak olduğunun altını çizen Tonks, “Çoğu ileri dönüştürme projesi sadece seri üretim perakende ürünleri sunuyor ancak, Emirates A380’in o kadar çok ikonik özelliği var ki, kişiselleştirilmiş tek seferlik parçalar için de talep olacağına inanıyoruz. Yeni parçalar ve malzemeler elimize geçtikçe daha fazla benzersiz ürün sunmak için Wings Craft ile yakın temas halinde çalışıyoruz, bizi takip etmeye devam edin” diye konuştu.

Emekliye ayrılan A380’den geri dönüşümlük ürünler