Emeklilerin maaş promosyonu belli oldu

featured
service

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında emeklilerin banka promosyonu ödemesi protokolü imza töreni yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlık Binası’nda gerçekleşen protokol törenine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili İsmail Yılmaz, Ziraat Bankası Pazarlama Gurup Başkanı Turgut Gülcihan, SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan ve Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Vekili İsmail Ertüzün katıldı.

SGK ve Ziraat Bankası arasında imzalan yeni dönem için promosyon ödemesi kapsamında emekli aylığı bin 500 TL’ye kadar olan emeklilere 500 TL, aylığı bin 500 ve 2 bin 500 TL arasında olan emeklilere 625 TL, aylığı 2 bin 500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacak.

Başkan Vekili Yılmaz törende yaptığı konuşmasında “Kurumumuz daima emeklilerimizin yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Gerek emekli aylıklarında yapılan artışlar gerekse hayata geçirdiğimiz emekli ikramiyesi ve banka promosyonları ile emeklilerimizin menfaatlerini ön planda tutarak refah seviyelerini daima yükseltiyoruz” dedi.

“Emekliler İçin İyileştirici Çalışmalara Yapmaya Devam Edeceğiz”

Yılmaz, özellikle emeklilerle ilgili asılsız haberler yapılmakta iken bile Kurum olarak emeklileri için iyileştirici çalışmalar yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak bu vesile ile bir kez daha bayram ikramiyelerinde kesinti yapılacağı, sağlık kesintilerinin artırılacağı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere ilk defa üç yıllık süre için promosyon ödenmesi sağlandığını belirten Yılmaz, bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 12 milyon emekli ve hak sahibine 4,6 milyar TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı.

Emeklilerin maaş promosyonu belli oldu