Elektrikli otobüs ailesi görücüye çıkıyor

featured
service

Otobüs pazarının 13 yıldır lideri olan Otokar, Busworld Turkey 2022’de 6 metreden 19 metreye kadar uzanan elektrikli otobüs ailesini ilk kez görücüye çıkaracak.

BURSA (İGFA) – Türkiye’nin öncü ve lider otobüs markası Otokar, İstanbul’da 26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında 10’uncu kez düzenlenecek olan Busworld Turkey 2022’de 6 metreden 19 metreye uzanan farklı uzunluklardaki elektrikli otobüs ailesini ilk kez sergileyecek.

6 metrelik otobüs ailesi CENTRO ve 19 metrelik körüklü otobüsü e-KENT, fuarın en çok konuşulan araçları olacak. Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası olmasının yanı sıra İspanya, Almanya, Fransa ve Belçika gibi dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde de on binlerce otobüsü ile milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkânı sunan şirket, bu yılki fuarda toplam 5 farklı aracını ziyaretçilerle buluşturacak.

“ELEKTRİKLİ OTOBÜS AİLEMİZLE İHRACATTA VİTES YÜKSELTECEĞİZ”

Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü, akıllı otobüsü gibi öncü araçlara imza atan Otokar’ın iddiasını elektrikli otobüs alanında da devam ettirdiğini belirten Otokar Ticari Araçlar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, alternatif yakıtlı araçlar alanında birçok ilke imza atıp, öncü çalışmaları hayata geçirdikleri belirterek, “Şimdi ise 19 metre ve 6 metre uzunluğunda iki yeni araçla genişleyen elektrikli otobüs ailemizle yeni bir başarı hikayesi yazmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Otokar, şehirlerin değişen ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunmak üzere körüklü e-KENT’te 350, 490, 560 kWh gibi farklı batarya kapasite seçenekleri sunuyor. Otobüsün Li-ion NMC bataryaları, hızlı ve yavaş şarj özellikleriyle taşımacılığa çeviklik katıyor. Körüklü e-KENT farklı şarj opsiyonları sayesinde ister garajda ister pantograf tipi şarj özelliğiyle de yol güzergahında hızla şarj edilebiliyor.

Elektrikli otobüs ailesi görücüye çıkıyor