Ekrem İmamoğlu’ndan ‘parti’ eleştirisi

featured
service

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum iştiraki KİPTAŞ’ın çevre dostu ve kentsel dönüşüme katkı sunmak amacıyla inşa edilecek “Kiptaş Pendik Arkatlı Evler”inin temel atma töreninde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, çevre dostu “Kiptaş Pendik Arkatlı Evler”in temelini attı.

Çamçeşme Mahallesi Fabrika Sokak üzerinde kurulan şantiye alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülkenin içinde bulundu ekonomik krize rağmen, böylesi bir yatırımı başlatmanın çok değerli bir adım olduğunu vurguladı. “Gelirde, döviz bazında ne yazık ki 20 yıl öncesine döndüğümüz bir ortamda bugün cesaretle burada temel atmak kaynak üretip, İstanbul’da kentsel dönüşümüne katkı sunma çabasını ortaya koymak çok değerli bir adımdır, atılımdır, kararlılıktır” diyen İmamoğlu, “İBB Meclisi’nde şunu söylemiştim: ‘Umarım çok yakın bir zamanda tekrar bütçe konuşuyor ve bütçe yapıyor durumuna düşmeyiz. Çünkü öyle hızla değişiyor ki, durduk yerde kriz çıkan memleketimizde, durduk yerde belki gerçek anlamda yüzde 40’ları, 50’leri aşan bir enflasyon değerini oluşturan bir ekonomik süreçte hepimizin çok dikkatli olması gerekir’ diye ifade etmiştim” ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile kentsel dönüşüm konusunda karşılıklı iş birliği içinde çalıştıklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Başından beri kendisi de buna saygı gösteriyor ve kendisi de aynı şekilde bize destek olmaya çaba gösteriyor. Bakın altını çizeyim. Teşekkür ediyorum kendisine. Ancak yereldeki bu tarz belediye başkanlarının, siyasi aktörlerinin girişimini de buradan bu şekilde aktarmak bana açıkçası zul geliyor. Sıkılıyorum, üzülüyorum” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum iştiraki KİPTAŞ’ın çevre dostu ve kentsel dönüşüme katkı sunmak amacıyla inşa edilecek “Kiptaş Pendik Arkatlı Evler”inin temel atma töreninde konuştu. Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak projelerini, “CHP’nin” ya da “İYİ Parti”nin diye nitelemediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Projeler devletindir. Kamuya aittir. Millete aittir. Onun için bilmem ne partinin projeleri diye ortaya atılan kavramlar, bir parti devleti var etmeye doğru gitmektedir. Bu şehrin ve bu ülkenin insanlarını rahatsız etmektedir. Milletin parasıyla, parti projesi olmaz. Gidersin kendi ilçe başkanlığı binası yaparsın, il başkanlığı binası yaparsın; onun da parti projesi olur. Bu anlayıştan ülkemizin derhal kurtulması lazım. Umarım kurtuluruz” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘parti’ eleştirisi