EGO Spor Kulübü başarıdan başarıya koşuyor

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü, Türkiye Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda madalya rekoru kırdı. 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük madalyası kazanan sporcular, Avrupa Şampiyonluğu ile diğer yarışlara iddialı hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü birçok branşta olduğu gibi karatede de başarıdan başarıya koşuyor.

EGO Spor Kulübü, son olarak Türkiye Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda madalya rekoru kırdı. Şampiyonada EGO Sporlu karateciler, 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük madalyası kazandı.

GENÇ KARETECİLERDE İLK HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Çoğunluğunu altyapıdan yetiştirdikleri genç sporcuların önemli başarılara imza attığına dikkat çeken EGO Spor Kulübü Teknik Direktörü Adnan Çelen, şu bilgileri verdi:

“Yaklaşık 6 yıldır teknik direktörlüğünü yaptığım EGO Spor Kulübü son olarak Türkiye Üniversiteler Karate Şampiyonası’nda 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 üçüncülük çıkardı. Bu hafta Tokat’ta yapılan okullar arası yarışmada da sporcularımız 2 birincilik, 1 ikincilik, 3 üçüncülük başarısı gösterdi. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Ümit, Genç ve U21 seçmesi niteliğinde yapılacak. Seçmeleri kazanacak sporcularımız önümüzdeki aylarda yapılacak olan Türkiye Ümit, Genç ve U21 Şampiyonası’nda mücadele verecek.”

Antrenmanlarda disiplinli çalışmanın başarılarında önemli rol oynadığını ifade eden EGO Sporlu karateciler yeni şampiyonluklar için iddialı konuştu:

-Damla Pelit: “15 yıldır karate sporuyla ilgileniyorum. 10 yıldır ülkemi milli takımda temsil ediyorum. En son yarıştığımız Üniversiteler Türkiye Şampiyonası’nda hem takımda hem de ferdide Türkiye Şampiyonu oldum. Polonya’da yapılacak Üniversiteler Avrupa Oyunları’nda ülkemi temsil etmeye hak kazandım. Aynı zamanda önümüzde mayısın sonunda Gaziantep’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na da yoğun şekilde hazırlanıyoruz.”

-Fatih İzgi: “5 yıldır EGO Spor Kulübü’ndeyim. Balkan ve Avrupa üçüncüsüyüm. En son şampiyonada Türkiye üçüncüsü oldum. Şimdi de Gazi Üniversitesi adına Avrupa Oyunları ve Dünya Oyunlarında yarışmaya hak kazandık. Hedeflerimiz iyi bir şekilde ilerliyor, kamptayız. Antrenmanlarımız hızlı ve yoğun bir şekilde sürüyor.”

-Burak Özdemir: “2 senedir EGO Spor Kulübü’ndeyim. Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’na hazırlanıyorum. En son yapılan şampiyonada da Avrupa ikincisi oldum. Bu sefer hedefim Avrupa Şampiyonluğu.”

-Furkan Kayalı: “A Milli Takımdayım. 2008 yılından beri EGO Spor karate branşında devam ediyorum. Önümüzde mayıs ayında yapılacak Avrupa Oyunları var. Üniversiteliler arası Türkiye Şampiyonası’nda takım olarak üçüncü olduk. Önümüzdeki yarışmalara yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz.”

-Hira Aykaç: “68 kiloda yarışıyorum. Üniversiteliler arası Türkiye Şampiyonası’nda ikinci oldum. Bundan sonra mayıs ayında Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda 68 kiloda dövüşeceğim.”

EGO Spor Kulübü başarıdan başarıya koşuyor