Ege Üniversitesi kampüsünde psikososyal destek projesi

featured
service

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Pırıldar yürütücülüğünde hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, üniversitelilerin kampüse dönüş sürecinde yaşayabileceği olumsuzluklara ve bu olumsuzluklarla nasıl mücadele edilebileceğine yönelik öneriler paylaşıldı.

EGE AJANS(İZMİR)- Pandemi nedeniyle üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara 2021- 2022 akademik yılında son buldu. Kampüse dönen üniversitelilere yönelik EÜTF Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Pırıldar yürütücülüğünde sosyal sorumluluk projesi hazırlandı.

Prof. Dr. Pırıldar ile anabilim dalında görevli Dr. Selin Tanyeri Kayahan, Dr. Yunus Akkeçili, Dr. Aslıhan Demir, “Pandemi döneminde kampüse dönüş yeniden uyum sürecinde psikososyal destek” adlı proje kapsamında önemli bilgiler paylaştı. Ege
Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliğinde proje kapsamında hazırlanan videolarda, üniversitelilerin kampüse dönüş sürecinde yaşayabileceği olumsuzluklara ve bu olumsuzluklarla nasıl mücadele edilebileceğine yönelik önerilere yer verildi.

Yeni sürece uyum sağlamanın yanında korku ve endişelerde olabilir diyen Prof. Dr. Pırıldar, ” Uzun zamandır fiziksel aktivitenin azaldığı, sosyal izolasyon yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir dönemin ardından kalabalık bir ortama girmek zor gelebilir. Yaşadığımız küresel olayın öngörülemezliği, belirsizliği, endişe ve hayal kırıklığı duygularını artırabilir. Stres tepkileri değişen koşullara uyum sağlamanın farklı yollarıdır. Bu tepkiler kişiden kişiye değişir. Önemli olan mevcut durumda ihtiyaçlara göre bir plan oluşturabilmektir. Bu dönemde ihtiyaçların hızla değişebileceği unutmamalı” dedi.

Ege Üniversitesi kampüsünde psikososyal destek projesi