Dünyanın ilk Cittaslow Metropolü İzmir, İtalya’da anlatıldı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, İtalya’nın Belluno kentinde düzenlenen Cittaslow (Sakin Şehir) Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına katıldı.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edilen İzmir’in yol haritasını üye kentlerle paylaştı. Toplantıda aralarında Foça’nın da bulunduğu Türkiye’den üç kent daha Cittaslow’a üye oldu.

İtalya, Polonya, Fransa, Lüksemburg, Belçika, Almanya, Hollanda, Çin ve Kore’den Cittaslow temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının açılışını yapan Belluno Belediye Başkanı Jacopo Massaro katılımcılara teşekkür etti. Toplantıda sakin yaşam felsefesini büyük şehirlerde uygulamak için İzmir’de başlatılan Cittaslow Metropol
projesi konuşuldu.

İzmir’de yapılan çalışmaların iki ayağı olduğundan bahseden Başkan Tunç Soyer, büyük kentlerde sakin şehir felsefesinin benimsenmesi ve yaşam kalitesinin artması için benimsenmesi gereken ilkeler üzerinde çalışırken, bir taraftan da mahalle ölçeğinde halkın katılımıyla bazı uygulamalar yaptıklarını vurguladı.

Soyer, “Konak’taki Pazaryeri ve Karşıyaka’daki Demirköprü mahallelerinin analizine başladık. Anket, odak grup görüşmeleri ve derinlemesine görüşmeler yöntemleriyle mahallelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını potansiyelini mahalle sakinleriyel birlikte çalışıyoruz. Sorunlar ve talepler ortaya çıktıktan sonra şartların iyileştirilmesi için müdahaleler geliştirilecek” dedi.

 

 

Dünyanın ilk Cittaslow Metropolü İzmir, İtalya’da anlatıldı