Düğünlerde silaha ‘Hayır’

featured
service

Ak­yurt’ta İlçe Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan gü­ven­lik top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti­ril­di. Top­lan­tı­da polis me­mur­la­rı va­tan­daş­la­ra bil­gi­len­dir­me­de bu­lun­du, va­tan­daş­la­rın merak et­ti­ği ko­nu­lar­da yanıt buldu.

“ÇOCUK KA­ÇIR­MA HA­BER­LERİNE İTİBAR ETMEYİN”
Ak­yurt Halk Eği­tim Mer­ke­zi top­lan­tı sa­lo­nun­da va­tan­daş­la­ra yö­ne­lik dü­zen­le­nen gü­ven­lik top­lan­tı­sı­na Top­lum Des­tek­li Po­lis­lik Büro Amir­li­ği’nden Soner Er­ci­yes ile Tra­fik De­net­le­me Büro Amir­li­ği’nden Murat Can ka­tı­lım gös­ter­di. Va­tan­daş­la­ra can ve mal gü­ven­li­ği açı­sın­dan ne­le­re dik­kat et­me­le­ri ge­rek­ti­ği an­la­tı­lır­ken, merak edi­len so­ru­la­ra da cevap ve­ril­di. Okul ön­le­rin­de öğ­ren­ci­le­rin gü­ven­li­ği için ge­rek­li ön­lem­le­rin alın­dı­ğı­nı be­lir­ten Soner Er­ci­yes, çocuk ka­çı­rıl­ma ha­ber­le­ri­ne iti­bar edil­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni dile ge­tir­di.
Apart­man ka­pı­la­rı­nın çalan her zile açıl­ma­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­yen Top­lum Des­tek­li Po­lis­lik Büro Amir­li­ği me­mu­ru Soner Er­ci­yes, “Bu ko­nu­da va­tan­daş­la­rı­mı­zın dik­kat et­me­si ge­re­ki­yor. Biz top­lu­mun bu ko­nu­da dik­ka­ti­ni çek­mek için kapı zi­li­ni çal­dı­ğı­mız­da ko­lay­lık­la açıl­dı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz. Ka­pı­da­ki­nin kim ol­du­ğun­dan emin ol­ma­dan sakın aç­ma­yın. Ken­di­ni sivil polis ola­rak ta­nı­tan­la­ra kim­lik sor­mak­tan çe­kin­me­yin. Her­han­gi bir olum­suz du­rum­da polis aracı ve üni­for­ma giy­miş olan me­mur­la­rı­mız­dan des­tek is­te­yin” şek­lin­de ko­nuş­tu. Er­ci­yes, anket ve yar­dım için gel­di­ği­ni söy­len­le­re iti­bar edil­me­me­si ge­rek­ti­ği­ni de söz­le­ri­ne ek­le­di.
Ço­cuk­la­rın gü­ven­li­ği ko­nu­su­na da de­ği­nen Er­ci­yes, “Ço­cuk­la­rı­mı­zın in­ter­net kul­la­nı­mı­nı ve ar­ka­daş çev­re­si­ni kont­rol ede­lim ve ta­ki­bi­ni ya­pa­lım. Biz kol­luk kuv­vet­le­ri ola­rak okul ön­le­rin­de ve çev­re­sin­de ge­rek­li ted­bir­le­ri alı­yo­ruz. Her­gün okul önün­de­yiz, çocuk ka­çır­ma ko­nu­sun­da­ki asıl­sız id­di­ala­ra iti­bar et­me­yi­niz” şek­lin­de ko­nuş­tu.

Düğünlerde silaha 'Hayır' 1

“SİLAH KO­NU­SUN­DA KÖYLÜNÜZE SAHİP ÇIK­MA­YIN”
Tra­fik De­net­le­me Büro Amir­li­ği’nden Murat Can ise, Ak­yurt’un küçük bir ilçe ol­du­ğu an­la­yı­şı­nın de­ğiş­me­si ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di. Can, “Ak­yurt küçük ilçe an­la­yı­şı var, bu yan­lış, her­kes bir­bi­ri­ni ta­nı­mı­yor artık. Cad­de­le­ri­miz­de tra­fik ku­ral­la­rı­na uyul­mu­yor. Nu­ret­tin Can­kur­ta­ran’da, An­ka­ra Cad­de­si’nde mar­ke­te girip çık­mak için araç­lar tra­fik akı­şı­nı ve yaya gü­ven­li­ği­ni en­gel­le­yecek şe­kil­de park edi­li­yor. Bu ko­nu­da ge­rek­li özeni gös­te­re­lim. Ak­yurt, An­ka­ra’nın en gü­zi­de il­çe­le­rin­den bi­ri­si, ku­ral­la­ra uya­lım” dedi. Dü­ğün­ler­de silah atıl­ma­ma­sı ko­nu­sun­da da muh­tar­lar­dan des­tek is­te­yen Can, “Düğün se­zo­nu baş­la­dı, silah atıl­ma­ma­sı en önem­li ko­nu­la­rı­mız­dan. Silah ko­nu­sun­da köy­lü­nü­ze sahip çık­ma­yın, ge­rek­li uya­rı­lar­da bu­lu­nun, ya­sa­la­rı ve ku­ral­la­rı ha­tır­la­tın. Bir­şey olmaz de­me­den bu ko­nu­da has­sa­si­yet gös­te­re­lim. Ay­rı­ca muh­tar­la­rı­mız­dan bir is­te­ği­miz daha var, kö­yü­müz­de­ki yaş­lı­la­rı muh­tar­la­rı­mız ta­nı­yor, te­le­fon­la do­lan­dı­rı­cı­lık gibi yön­tem­le­re karşı on­la­rı uya­ra­lım. Bu­ra­da çok ya­şan­ma­dı, bir va­ka­mız var sa­de­ce” dedi.

Düğünlerde silaha ‘Hayır’