DSİ Bursa Kocadere Göleti’nde çalışmalarını sürdürüyor

featured
service

DSİ Bursa’da yaptığı yatırımlarla illerin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) – DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

Ön yüzü beton kaplı, kaya dolgu tipinde inşa edilen Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nde, gövde dolgusu imalatlarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Bursa Büyükorhan Kocadere Göleti’nin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile Bursa ili, Büyükorhan ilçe merkezi ve yakın çevresindeki köy yerleşim yerlerinin 850 bin metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

 

DSİ Bursa Kocadere Göleti’nde çalışmalarını sürdürüyor