Doberman Irkı Köpekler

featured
service

Doberman Irkı Köpekler, çoğunlukla bekçi köpekleri olarak tercih edilse de çocuklarla olan iletişimlerinden dolayı evcil köpek olarak da tercih edilmektedir. Atletik yapıları ve muhteşem görünümleriyle bilinen Doberman köpekleri hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?

Doberman Pinscher, bir ailenin parçası olmaktan hoşlanan köpek ırklarından biridir. Bu köpek ırkını sahiplenmeyi düşünüyorsanız hakkında pek çok bilgiye de sahip olmanız sizin için oldukça önemlidir. Bu yazımızda Doberman ırkı köpekleri hakkında sizler için rehber hazırladık. İşte Doberman ırkı rehberimiz…

Doberman Irkı ve Özellikleri Nelerdir?

Doberman ırkı köpekler, oldukça fazla enerjiye sahip, güçlü lider özellikleri olan bir cinstir. Süper zeki ve aktif olan bir köpektir. Çok fazla aktif oldukları için günlük olarak egzersize ihtiyaç duyarlar.

Kendine güvenen, özgür ve güçlü ruhlarını ortaya koyan bir yürüyüş stiline sahiptir. Kısa ve pürüzsüz kürk yapısı da kendi ırkının bedenini, belirgin ve güçlü kemik yapısını göz önüne çıkarmaktadır.

Aile bireyleriyle vakit geçirmeyi seven, eğlenceli, sadık ve güvenilir bir dosttur. Atletik, kendine güvenen yapısından dolayı saldırgan ve tehlikeli bir köpek olarak görülse de çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve onlara karşı sevgi dolulardır. Doberman Pincsher köpeklerin yalnız başına kalmayı pek sevmediği bilinmektedir. Bu yüzden evde uzun süre yalnız bırakmanız onları üzer ve endişelendirir. Ailesine çok değer verir, bağlı olur ve korumacı davranırlar.

Doberman ırkı köpekler çalışmayı sever; gelişmiş iz sürme, bekçilik, koruma ve itaat yetenekleriyle polis ve ordu görevlerine, arama ve kurtarma ekiplerine katılabilir veya destek verebilir.

Doberman Irkı Köpekler 1

Doberman Nedir?

Doberman Pinschers köpekler, 19. yüzyılın sonlarında Almanya’da ortaya çıktığı ve çoğunlukla bekçi köpekleri olarak yetiştirildiği bilinmektedir. Rottweiler, Black and Tan Terrier ve Alman Pinscher dahil olmak üzere birçok köpek ırkının bir karışımı olduğuna inanılır.

Dobie” ve “Doberman” gibi farklı isimlerle de tanınan Doberman Pinscher orta büyüklüğe sahip köpek ırkları arasında yer alır. Kısa, pürüzsüz ve sert yapılı kürküyle estetik bir görünümü vardır.

Doberman Nasıl Eğitilir?

Doberman ırkının eğitimleri oldukça önemlidir. Çok zeki ve yetenekli köpekler arasında yer alırlar. Kolay öğrenirler ve eğitiminize kısa sürede karşılık verirler. Köpeğinize verilen bir komutu 1 ile 5 tekrar arasında öğrendikleri bilinir. Doberman köpekler, görev duygusu yüksek olan ve kendisine verilen komutları kısa sürede öğrenerek uygulayan bir ırktır. Sahibiyle sevgi dolu, eğlenceli ve bağlılığı yüksek bir arkadaşlık ilişkisi kurabilen bir cinstir. Daha yavruyken iyi bir eğitim almaya başlaması tavsiye edilir. Doberman köpeklerin eğitiminde önceliğiniz temel itaat, alan koruma, tuvalet eğitimi gibi önemli başlıklar olmalıdır. Çok güçlü ve liderlik vasfı yüksek olan bir ırk olduğu için bu eğitimlere erken başlanmazsa özellikle itaat konusunda sahibini zor duruma sokabilir.

Doberman kendi sürüsünün ve sahiplerinin lideri olmaya çalışır. Bu köpek ırkı aynı zamanda alfa köpek özellikleri sergileyebilir.  O yüzden eğitim sırasında sahiplerinin liderlik rolünün köpeğine kimde olduğunu göstermesi ve ona liderlik yapması tavsiye edilir.

Doberman Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doberman Pinscher ırkının yaşamı boyunca kaliteli köpek mamasıyla beslenmesi sağlıkları için oldukça önemlidir. Doberman köpeğinizin yaşına, boyuna, kilosuna, cinsiyetine ve aktivite seviyesine göre belirlenmiş bir beslenme programı uygulamaya özen göstermeniz gerekir. Doberman ırkının günlük beslenme ihtiyacını karşılayacak genel bir ölçü verecek olursak: 2.5 – 3.5 ölçek yüksek kaliteli kuru mamayı gün içerisinde iki öğüne bölerek verebilirsiniz.

Doberman ırkı köpeğinize kaliteli mamalar verebilirsiniz. Hem veterinerler tarafından önerilen hem de köpekler tarafından sevilerek tüketilen köpek mamaları şunlardır:

  • Royal Canin,
  • Proplan,
  • Acana,
  • Hills,
  • N&D,
  • Gimcat,
  • Brit,
  • Purina,
  • Felix,
  • Brit Care gibi tercih edilen markalardır. 

Eğitimlerinde ödül maması verebilirsiniz ancak fazla vermemeye özen göstermelisiniz. Orta seviyede obeziteye yatkınlıkları vardır, fazla kilo almaları sağlığını olumsuz etkiler. Bu durumdan dolayı kontrollü bir şekilde mama vermeniz tavsiye edilir.

Doberman Bakımı Nasıl Yapılır?

Bu köpek ırkı minimal bir bakıma ihtiyaç duyar. Doberman köpeğinize kısa kıllı fırça veya bakım eldiveniyle mümkünse günlük değilse haftada en az 1- 2 kez hızlı şekilde fırçalama işlemi yapabilirsiniz. Tırnaklarını haftalık olarak kontrol etmeli, ayda en az bir kez kesmeniz tavsiye edilir.

Doberman Irkı Köpekler 2

Doberman Sahiplendirme

Genel olarak ücretsiz bir şekilde doberman sahiplenmek pek mümkün değildir. Bundan dolayı bazı internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Doberman Fiyatları

Doberman fiyatları farklılık gösterebilir. İnternetten genel bir araştırma yaptığımızda fiyatlarının 2.000 TL ile 15.000 TL arasında farklılık gösterdiğini gördük. Aynı zamanda fiyatı etkileyen bazı kriterlerin olduğu sonucuna da vardık. Bunlar; yaş, cinsiyet, seçere belgesi olup olmaması gibi değişmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Doberman beslemek yasak mı?

Doberman beslemenin yasak olduğuna dair herhangi bir yasa veya kanun bulunmamaktadır.

Doberman bakmak zor mu?

Doberman bakmak, diğer cins köpeklere daha kolaydır.

Doberman köpekleri kaç lira?

Doberman köpeklerin fiyatları farklılık gösterse de genel olarak 2.000 ile 15.000 TL arasında değişmektedir.

Sonuç

Doberman ırkı köpekleriyle ilgili merak ettiğiniz pek çok sorunun yanıtını bu rehberimizde bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için patibul.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Patibul.com internet sitesi üzerinden sadece Doberman köpekler hakkında değil diğer pek çok köpek cinsi ve evcil hayvan hakkında da bilgiye ulaşabilirsiniz.

Patibul.com internet sitesinde Doberman köpeklerin beslenmesi, bakımı, fiyatları, özellikleri gibi en çok merak edilen konuları inceledik.

Doberman Irkı Köpekler