Dışişleri ve Birleşmiş Milletler’den ‘Kazımi’ açıklaması

featured
service

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğraması ve olaydan yara almadan kurtulduğunu açıklaması sonrasında Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu, suikast girişimini kınadı.

ANKARA (İGFA) – Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutuna insansız hava araçlarıyla yapılan terör saldırısını kınadı.

Bakanlık açıklamada, “Irak’ın egemenliğine ve istikrarına zarar vermeyi hedeflediği açık olan bu korkakça saldırının faillerinin en kısa sürede tespit edilerek adalet önünde hesap vermelerinin sağlanmasını temenni ediyoruz. Türkiye, kaynağı ne olursa olsun terörle mücadelesinde Irak halkı ve devletinin yanında yer almaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI)’nun yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa  el-Kadhimi’nin saldırıdan yara almadan kurtulmasından memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Terör, şiddet ve hukuka aykırı eylemlerin Irak’ın istikrarını sarsmasına ve demokratik sürecini rayından çıkarmasına izin verilmemelidir” denildi.

Birleşmiş Milletler misyonu, Irak’taki tüm tarafları gerginliğin azaltılması için sorumluluk almaya ve diyaloga girmeye çağırdı.

Dışişleri ve Birleşmiş Milletler’den ‘Kazımi’ açıklaması